Şerif yardımcısı, siyah havacı subayı vurarak öldürdü

Florida'da bir şerif yardımcısı, kapısını çaldığı siyah havacı subay Fortson'ı defalarca ateş ederek öldürdü. Ailesi, şerif yardımcısının yanlış kapıya yönlendirildiği görüşünde.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Florida'da Okaloosa Şerif Ofisi, 23 yaşındaki siyah havacı subay Roger Fortson'ın bir şerif yardımcısı tarafından öldürülme anının görüntüsünü yayınladı. Fortson ailesini temsil eden avukat Ben Crump'ın talebiyle yayınlanan şerif yardımcısının vücut kamerası görüntülerinde, Fortson'ın elinde namlusu yere doğrultulmuş silahıyla kapıyı açtığı, şerif yardımcısının ise hemen yakın mesafeden Fortson'ın üzerine birkaç el ateş açtığı görüldü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Fortson, 3 Mayıs'ta yaşanan olayın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Fortson'ın ailesi, şerif yardımcısının bir 'ev içi şiddet' şikayetini araştırdığını, bu esnada yanlış kapıyı çaldığını iddia etti. Aileden yapılan açıklamada, yetkilinin hiçbir sözlü talimatta bulunmamasının ve kapı açılır açılmaz ateş etmesinin oldukça rahatsızlık verici olduğunun altı çizildi.

'ŞERİF YARDIMCISI DOĞRU KAPIYI ÇALDI'

Okaloosa County Şerifi Eric Aden, olaya ilişkin açıklamasında, ismi verilmeyen şerif yardımcısının 'devam eden bir rahatsızlık' ihbarına müdahale ettiğini, bu esnada silahlı bir erkekle karşı karşıya geldiğini ve ateş ettiğini söyledi.

Şerif Aden'in verdiği bilgilere göre, şerif yardımcısı, olayın ardından idari izne çıkarıldı. Florida Kolluk Kuvvetleri ve Eyalet Savcılığı olayla ilgili bağımsız bir inceleme başlattı. Öte yandan, Şerif, ailenin iddiasını reddederek, "Doğru kapıyı çaldı. Kapının deliğini kapatmadı ya da görüntüyü karartmadı" dedi. Paylaşılan görüntülerde de şerif yardımcısının kapı açılmadan önce iki kere "Şerif ofisi; kapıyı aç" diye bağırdığı duyuldu. 

'NEFES ALAMIYORUM'

Vücut kamerası kayıtlarında, bir kadının şerif yardımcısını 1401 numaraları daireye yönlendirdiği, burada iki hafta önce ev içi şiddet seslerine benzer gürültüler duyduğunu söylediği görüldü. Fakat olay sırasında Fortson'ın evinde kendisinden başka kimse yoktu. Fortson ailesi de bu sebeple şerif yardımcısının yanlış kapıya yönlendirildiği düşüncesinde.

Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan ailenin avukatı Crump da Fortson'ın kapısının çalındığını duyduğunda kız arkadaşı ile video konferans yöntemiyle konuştuğunu, "Kim o?" diye sorduğunu, ancak cevap alamadığını anlattı. Crump'a göre, Fortson, ardından yasal olarak bulundurduğu silahını alarak kapıya gitmişti.

Yayınlanan video konferans görüntülerinde de Fortson'ın vurulduktan sonra "Nefes alamıyorum" diye bağırdığı, şerif yardımcısının ise "Kıpırdama" demeyi sürdürdüğü duyuldu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)