Serik'te ırkçı cinayet: 17 yaşındaki çocuk sokak ortasında öldürüldü

Kayseri'de başlayan ve çeşitli illere yayılan Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılarda bir çocuk öldü. Antalya'nın Serik ilçesinde 17 yaşındaki Ahmet Handan El Naif sokak ortasında hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla Suriyelilere yönelik başlayan ırkçı saldırılar sürerken Antalya'dan cinayet haberi geldi. Serik ilçesinde öğlen saatlerinde bir caddede yürüyen 17 yaşındaki Ahmet Handan El Naif isimli Suriyeli işçi bıçaklanarak öldürüldü.

DHA'da yer alan habere göre, Ahmet Handan El Naif, Kökez Mahallesinde öğle saatlerinde sokakta yürürken, önü iki motosikletten inen üç kişi tarafından kesildi. Motosikletten inen bir kişi tarafından dövülen ve bıçaklanan Ahmet Handan El Naif öldü.

GÖZALTINA ALINDILAR

İki motosikletle olay yerinden kaçan şüpheliler R.Ö. (17), Y.Y. (15) ve İ.A. (17) polisin bölgedeki kamera görüntülerini izlemesi sonucu yakalanıp gözaltına aldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

YAYIN YASAĞI KARARI

Serik Sulh Ceza Hakimliği, Ahmet Handan El Naif'in öldürülmesiyle ilgili yayın yasağı kararı aldı. 

Kararla ilgili açıklamada, "Serik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, olayın toplum nezdinde infial yaratacak bir olay olması ve herhangi bir müessif olayın yaşanmaması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının yasaklanmasına kararın verildiği bildirilmiştir" denildi. 

(HABER MERKEZİ)