Serkan Sarı’dan mezuniyet törenlerini yasaklayan genelgeye tepki

MEB'in mezuniyet törenleri ve balolarını okul dışında yapılmasını yasaklayan genelgesine tepki gösteren CHP'li Serkan Sarı, "Çocuklarımızın sevincini yok etmeyin, derhal genelgenizden vazgeçin" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis'te yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mezuniyet törenleri ve baloların okul dışında yapılmasını yasaklayan genelgesine tepki gösterdi. Sarı, "Bu genelge yasakçı zihniyetinizden başka bir şey değildir. Çocuklarımızın sevincini yok etmeyin, yasakçı, sözde tasarruftan, derhal genelgenizden vazgeçin" diye konuştu.

Sarı, Meclis'teki konuşmasında şunları söyledi:

"Evlatlarımızın sevinçlerini ellerinden almaya çalışan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e mezuniyet genelgesini derhal geri çekmesi için çağrıda bulunuyorum.

Tasarrufu Saray'da değil de evlatlarımızın mezuniyet törenlerinde aramanızın asıl amacı nedir? Bu genelge yasakçı zihniyetinizden başka bir şey değildir. Evlatlarımızın, gençlerimizin özel günlerinde coşkularını, heyecanlarını ve kutlamalarını engelleyecek yasakçı bir yaklaşım eğitimin ruhuna aykırıdır.

Yasaklarınız milletimize hayatı dar etti. Yarattığınız yoksulluk milletimizi perişan etti. Türkiye itibardan değil, mimarı olduğunuz israftan kaybediyor. Siz ‘itibar’ dedikçe millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün uyardığı gibi millet fakruzaruret içinde harap ve bitap düştü, şimdi sıra çocuklarımıza mı geldi? Milletin ekmeğine, aşına, işine göz koyan sözde tasarruf anlayışınız şimdi de çocuklarımızın mezuniyet törenlerine engel getiriyor. Çocuklarımızın sevincini yok etmeyin, yasakçı, sözde tasarruftan, derhal genelgenizden vazgeçin."

Etiketler Serkan Sarı chp