Serra Bucak: Barışın olmadığı coğrafyada belediyecilik hizmetleri eksik olur

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, barışın olmadığı bir coğrafyada, belediyecilik hizmetlerinin her zaman eksik, yoksun, yetersiz olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Diyarbakır’da başladı.

 ‘Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası’ temasıyla düzenlenen toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, "Bugün aramızda bulunan belediye başkanları nezdinde, Orta Doğu’da savaşın, sömürünün ve tecridin kıskacına alınmış, fakat her şeye rağmen sesini bütün dünyaya duyurmaya devam eden halklarla dayanışma duygularımızı buradan tekrar etmek isterim" dedi.

Bucak, şöyle konuştu:

"Bir gün bu salonları eksiğimiz olmadan dolduracağımıza inancımız tam. Bu inancın da bu salondaki bütün bileşen tarafından paylaşıldığından yana hiç şüphemiz yok. Hareket özgürlüğü merkezi hükümet tarafından kısıtlanmış onlarca belediye eş başkanından biri olarak konuşmak istiyorum: Orta Doğu ve Kürt coğrafyası başta olmak üzere, savaşın, çatışmanın, sömürünün, kutuplaşmanın, yoksulluğun, kadın düşmanlığının adeta özel savaş politikası olarak bizlere dayatıldığı bu çağda, en acil şekilde yerellerden başlayarak diplomasi kanallarını örmemiz, kentler ve bölgeler arası işbirliği geliştirmemiz gerekirken; yurtdışındaki mekanizmalarla dayanışma köprüleri inşa etmemizin önüne engeller konmaktadır.

Barışın tesis edilmediği bir coğrafyada, yerel demokrasi de içi boş bir kavrama dönüşmeye mahkumdur. Barışın olmadığı bir coğrafyada, belediyecilik hizmetleri her zaman eksik, yoksun, yetersiz olacaktır. İşte bu nedenle, farklı kültürel arka planlarımız, dillerimiz, inançlarımız olmasına rağmen, kent diplomasisini, bölgeler arası işbirliğini geliştirmenin, dayanışma ağları kurmanın tam da yerinde ve zamanındayız."