Sağlık emekçilerinin yoğun çalışma koşulları ve maruz kaldığı mobbing nedeniyle yurt dışına gitmeyi planladığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yüzde 33,49’u yurtdışına gitme konusunda kararsızken, yüzde 70,7’si yurtdışına gitmeyi düşünmektedir. Sağlık lisansiyerinin yüzde 77,23’ü, hemşirelerin yüzde 76,83’ü sağlık teknikeri/teknisyeninin yüzde 72,21’i ve hekimlerin yüzde 57,81’i fırsatını bulsa yurtdışında çalışmayı düşünmektedirler. İmkân bulduğunda sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yüzde 85,46’sı yurtdışına gidecektir.”
Yıldırım, çalışma koşulları nedeniyle birçok sağlık emekçilerinin mesleği bırakmayı düşündüğünü ifade etti. Yıldırım, sağlık emekçilerinin mesleği bırakma isteme oranlarını şöyle paylaştı: “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yüzde 86,86’sı imkânı olsa başka mesleği yapmak istemektedir. Teknisyenlerin yüzde 92,31’i, memurların yüzde 92,06’sı, hemşirelerin yüzde 91,92’si ebelerin yüzde 88,39’u ve hekimlerin yüzde 79,55’i imkân bulduklarında mesleklerini bırakacaklarını ifade etmiştir.”
Yıldırım, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yüzde 99,56’sının bugün itibariyle ülkenin ekonomik durumundan memnun olmadığını söyledi. Yıldırım, sağlık emekçilerinin ekonomiye ilişkin beyanlarını “çok kötü, hiç memnun değilim alım gücüm inanılmaz düştü, memnun değilim ama neden kaynaklandığını az çok bildiğim için bu kötü günleri atlatacağımıza inanıyorum, rezalet, bir ekonomi bu kadar kötü yönetilir, bu ülkeyi temiz dürüst insanlar gelirse belki düzelir” diye sıralandığını ifade etti.
Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin işlerinden memnun olmama nedenlerine dair Yıldırım, “Ekonomik nedenler, iş yükü, mobbing, baskı, fiziksel, psikolojik ve sözlü şiddet, amirlerin keyfi uygulamaları, çalışma koşulları ve mesleki yönetmeliklerde yetersiz bakış açısı ile oluşturulan görev" dedi.