Sevda Karaca: Antep'te işçi servislerinin önü kesildi, Suriyeli işçileri indirmek istediler

EMEP milletvekili Sevda Karaca, "Antep'te işçi servislerinin önü kesildi, Suriyeli işçileri indirmek istediler, yerli işçiler bu saldırganları engellendi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Antep’te Suriyeli göçmenlere yapılan saldırılara değindi. 

Karaca, "Kayseri'nin ardından dün pek çok ilde Suriyeli göçmenlere benzer saldırılar oldu. Bu illerden biri de Antep. Hatta işçi servislerinin önü kesildi, Suriyeli işçileri indirmek istediler, yerli işçiler bu saldırganları engellendi" ifadelerini kullandı.

Antepli işçilere seslenen Karaca, "Bizi bu sefalet düzenine mahkum edenlerden; Suriye’de emperyalistlerle, cihatçı teröristlerle iş tutup savaşı büyütenlerden; kirli pazarlıklarla Türkiye’yi Avrupa’nın sınır bekçisi haline getiren AKP iktidarından hesap sormak yerine, bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin kirli oyunlarına alet olmayın" diye konuştu.

CHP milletvekillerini de eleştiren Sevda Karaca, "Ana muhalefet partisi vekillerini de uyarıyorum. Popülist söylemlerle, yanlış bilgilerle, mülteci kötüleyerek çektiğiniz her video, yaptığınız her açıklama sizi de sorumlu kılıyor. Sağduyu göstermeden, sorunların esasını ortaya koymadan, nefret söylemleriyle toplumsal fay hatlarını tetiklemek, halk düşmanlığıdır. Bunu yapmayın" dedi.

(HABER MERKEZİ)