Sevda Karaca kimdir?

Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep milletvekili seçildi.

Fotoğraf: Onur Kavak/Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisi'nin seçim çatı partisi Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep 1. Sıra Adayı olan Sevda Karaca, 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekili seçildi.

1984’te Adana’da doğan Sevda Karaca, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2007 yılında Evrensel gazetesinde gazeteciliğe başladı. Hayat TV'nin (daha sonra adı Hayatın Sesi olarak değişti) kuruluşunda yer alan Karaca, televizyonun Ankara temsilciliğinin ardından Yayın Koordinasyonu üyesi oldu. Haftanın 4 günü canlı yayımlanan, işçi emekçi kadınları ana eksenine alan ve kadın mücadelesinin de önemli bir yayını olan Ekmek ve Gül kadın programının sunuculuğunu ve koordinatörlüğünü yaptı.

2010 yılından bu yana Evrensel gazetesinin kadın eki olarak yayımlanan Ekmek ve Gül dergisinin editörlüğünü yapan Karaca, 2017 yılından beri yayın hayatını sürdüren ekmekvegul.net’in de koordinatörlüğünü yapıyor.

Emek Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu Üyesi olan Karaca’nın Marksizm ve kadın mücadelesi üzerine inceleme, araştırma ve makaleleri de bulunuyor.

Evrensel gazetesinde “Nar” başlığı altında köşe yazıları yazan Karaca, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonunun kurucu üyeleri arasında yer alıyor. (HABER MERKEZİ)