Ankara'da 'Sevgi Parkı' protestosuna engelleme: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Ankara'da, Hatay’da binlerce depremzedenin kaldığı ‘Sevgi Parkı’nın boşaltılmak istenmesine tepki gösteren Halkevleri üyelerine polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA – Hatay’ın Defne ilçesinde depremin ilk gününden bu yana kurulan dayanışma noktası Hatay Valiliği tarafından boşaltılmak istendi. Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi ve Türk Tabipleri Birliği gibi çok sayıda kuruluşun gönüllü olarak barınma, gıda, sağlık hizmeti sunduğu yardım alanına giden Vali Yardımcısı Harun Kaya ve AFAD ekipleri, ‘Sevgi Parkı’ndaki çadırların kaldırılmasını istedi.

Halkevleri, Ankara Konur Sokak’ta ‘Sevgi Parkı’nda yaşananlara ilişkin "Halkın temel ihtiyaçları için önlemleri alın, dayanışmayı engellemeyin" diyerek açıklama yapmak istedi. Polis, Konur Sokak’ta bulunan Halkevleri Genel Merkez binasından çıkmak isteyenleri bina girişinde engelledi. Halkevleri üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Dayanışma yaşatır, engellenemez" sloganları attı. Halkevleri üyeleri ve polis arasında arbede çıktı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Halkevleri’nin eyleminde gözaltına alınan 9 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, dayanışma faaliyetlerine devam edeceklerini, baskı ve gözaltıların bu sürece engel olamayacağını söyledi.