İstanbul’un ‘zaman makinesi’ Çukurcuma’da 44 adres
Antikacılarıyla ünlü, dizi ve romanlara hayat vermiş Çukurcuma'da görmeniz gereken 44 adres...
Beril Köseoğlu / [email protected]
DUVAR - Bu haftasonu bir tatil beldesine ‘kaçamak’ yapamayıp İstanbul’a hapis kaldıysanız dertlenmeyin. Eski eşyalara, binalara ve kent tarihine merakınız varsa, Çukurcuma’da bir zaman yolculuğu sizi bekliyor. Antikacılarıyla ünlü, dizi ve romanlara hayat vermiş bu tarihi semtte görmeniz gereken tam 44 adresi sizin için derledik.
HEDİYELİK OBJENİN ADRESİ
Geziye, Firuz Ağa Camii’ni arkamıza alıp Ağa Hamam Sokak’tan başlayalım. İlk durak, hemen soldaki Cihangir Antik. Hasan Koçyiğit’in raflarına sığmayan dükkanı, eski gemici lambaları, maşrapalar, emaye kaplar, kolonya şişeleri ve kahve fincanları gibi hediyelik obje peşine düşenlerin uğrak noktası. Eski avize arayanlar da burayı mutlaka görmeli.
'NEŞELİ GÜNLER'İN MEKÂNI
Kapı komşusu, Yeşilçam kokulu meşhur Asri Turşucu. Adile Naşit ve Münir Özkul’un Neşeli Günler’deki unutulmaz “Turşu sirkeyle mi limonla mı yapılır?” kavgasının yaşandığı dükkan. 1938’den beri hizmet veriyor; 40’a yakın çeşitten bamya, erik ve çubuk turşuları tescilli. İşletmeci Baran Bey, “Limon mu sirke mi?” sorusuna gülerek “Limon” yanıtını veriyor.
MAHALLENİN MEZECİSİ
Ağa Hamam Sokak’tan ilerleyeceğiz ama hemen soldaki Altıpatlar Sokağı’na şöyle bir göz atalım... Sağ kolda, semtin Nisan 2016’da açılan tek mezecisi Mayko var. Adını Boşnakça ‘Anne’ sözcüğünden alan meze evinde, her gün 15 çeşit taze meze yapılıyor. Kuru biber dolması, mücver ve yoğurtlu salatalıklı patates ayırtmayı unutmayın!
MAHALLENİN 'DELİSİ'
Mayko’nun karşısındaki mekan, Çukurcuma’nın son dönemdeki popülerleşme sonucu sahne olduğu değişime de selam çakıyor: Derviş Baba Deliler, Abdallar, Meczuplar ve Aşıklar Kahvehanesi. Burası, kendi ifadeleriyle, “Sulukule yıkımından sonra kışın ortasında açıkta kalıp parkta yaşamaya çalışan aileleri, evlerine yemek götüremeyen babaları ve kahvelerden, lokantalardan kovulan, aileleri utandığı için de dışlanan, mahallenin delilerine sahip çıkınca ortaya çıkan bir fikir.” Bir tabureye ilişip, çayınızı yudumlarken gönüllü yardım projeleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
HER ŞEY EL YAPIMI
Altıpatlar’dan tekrar Ağa Hamam Sokak’a çıkıp, biraz alışveriş moduna girelim. İlk durak, sol koldaki Amorf Odun. Zeytin ağacından yapılmış kesme tahtalarına, mutfak aletlerine veya masif ceviz mobilyaya merakınız varsa, her şeyin el yapımı olduğu Amorf Odun’da gözleriniz yuvalarından fırlayabilir.
VINTAGE GİYSİ SEVENLER BURAYA
Sırada, ikinci el giysi ve mobilya satan Mozk Vintage Shop var. Paris veya Londra menşeli retro elbise, yüzlerce gözlük, kemer veya ayakkabı arasından bir dönem filminde sırıtmayacak bir kılıkla çıkabilirsiniz! Mobilyaların büyük kısmı ‘yenilenmiş’ eski; döşemeleri değiştirilmiş koltuklardan, onarılmış masa, sehpa ve dolaplara uzanan parçalar var.
BAHÇELİ 'SEMT MEYHANESİ'
Mozk’un alt kattaki arka kapısından çıktığınızda, adını yemyeşil bahçesinden alan Çukurcuma’da Bahar’ı bir kenara not edin: Gezinin sonunda cüzdanınızı antikacılarda boşaltmadıysanız ve canınız balık çeker, ‘meyhaneniz gelir’se diye…
MAHALLENİN TİYATROSU
Tekrar Ağa Hamam Sokak’a çıkalım; sağ kolda BO Sahne’yi, yani ‘BizOyuncular’ı göreceksiniz. Sunucu Nilufer Bıyıklı ile oyuncu Levent Özdilek’in kurduğu BO Sahne 150 kişilik bir salona sahip; oyunculuk ve seslendirme eğitimi de veriliyor.
AYAKÜSTÜ DİLİM PİZZA
Şimdi biraz hızlanalım, Taksim İlkyardım Hastanesi’nin sonsuza dek sürecekmiş izlenimi veren inşaatını (ve kalkan tozu) dikkate almamaya çalışarak devam edelim. ‘Dilim pizzacı’ Pizza Vegas’ı sağımızda bırakarak Turnacıbaşı Sokak’a girelim. Sebeb-i ziyaretiniz eski ve antika merakınız ise eğer, gezinin can alıcı yanı daha yeni başlıyor!
TAKI VE MİNİK OBJE ARAYANLAR KAÇIRMASIN
İlk durak, takı ve minik obje tutkunlarıyla hediye arayanlar için gelsin: Levanten. Köşeyi döner dönmez solda kalan Levanten’in vitrini mücevher kutusu gibi parıldıyor. Eski ve yeni takıların, Osmanlı mühürlerinin büyüsüne kapılıp içeri girince zamanda yolculuk da başlıyor… Zira Melih Gülay’ın üç katlı antikacısında, neo-klasik üsluplu lambalardan 1920’lerin elişi gece çantalarına, eski tütün kutularından ikonlara uzanan bir dünya açılıyor.
ANTAKYA SOFRASI VE SAHAF YAN YANA
Hemen yanda Antakya mutfağının semtteki temsilcisi, Babel Cafe var. Daimi müşterileri, bazen Led Zeppelin bazen Cem Karaca eşliğinde biralarını yudumlarken taze meze yiyen turistler. Kapı komşusu ise semtin en bilinen sahafı, yabancı dilde ikinci el kitapların da satıldığı Mesele Kitapçısı…
ESKİ ŞİŞE MERAKLILARI AKLINI KAÇIRABİLİR
Biraz ileride solumuzda, kapısının yanında üst üste dizili eski bavullarıyla Can Antika’yı göreceğiz. İçerisi eski porselen ve her tür ikinci el cam ürün kaynıyor. Eski kolonya ve içki şişeleri sizi tek tek oyalayabilir, dikkat. Burası ayrıca ikinci el koltuk için iyi bir adres; yeni döşeme hizmeti de cabası...
OMNIBOT'U 'KİMSELERE VERMİYORLAR'!
Karşıdaki Güney Ticaret de uygun fiyata ikinci el koltuk, sehpa ve masalarını sokağa dizmiş. Ama çarpıcı parçalar içeride… Birçoğu satılık değil; eski sahiplerini unutmuş, ‘filmciler’e kiralanmak üzere rafta bekliyorlar. Sözgelimi, hemen girişteki antika müzik kutusu sık sık Cem Yılmaz’a ‘gidiyormuş’. Omnibot 2000’in de kaderi aynı... Dükkanın sahibi Hüseyin Bey, “O ayda bir iki defa kiraya gider gelir. Kimselere vermedim” diyerek hevesinizi kıracak; önceden uyaralım.
İSTANBUL'UN EN ESKİ HAMAMI
Omnibot’a zoraki vedanın ardından Turnacıbaşı Caddesi’nden devam edelim. Solda, 650 yılı aşkın tarihiyle İstanbul’un en eski hamamını göreceksiniz. Fatih Sultan Mehmet’in 1454’te inşa ettirdiği Ağa Hamamı, önceleri sadece hanedana hizmet edermiş. 1844’te, Abdülmecid döneminde büyük bir tadilat geçirmiş. Cumhuriyet sonrasında yeni sahibi olan Ermeni bir kadın hamamı ilk defa halka açmış. Ancak 1940’ta yine el değiştiren hamam bugün sadece turistlere hizmet veriyor.
ANTİKANIZI ONARMAK İSTER MİYDİNİZ?
Tam da bu noktada, semt dışından gelenler için bir-iki tüyo… Hamamın sokağına başınızı uzattığınızda, şu tabelayı göreceksiniz: Kelebek Demir Doğrama Atölyesi. İbrahim Usta, her tür tasavvurunuzu demire ‘dökmesiyle’ meşhur. Yan kapısında da Hayati Usta var; o da cila atölyesinde, eskiciden alıp “Nasıl onarsam?” diye zorlandığınız ahşap parçalarınıza el atmaya hazır…
MAHALLENİN HIPSTER'I
Çukurcuma-Cihangir hattına gelip de ‘Hipsterlaşmadan gitmeyiz’ diyenlerdenseniz, sizi Turnacıbaşı Caddesi üzerindeki Çukurcuma 49’a alalım... Yüksek tavanı, eski tuğla duvarları, endüstriyel dekoru, akşamları dışarıdaki renkli minderlerde takılmayı seven, turist ağırlıklı sakin bir kitlesi var. Bozcaada şarapları, cam zeminden görülen mahzeni ve lezzetli pizzalarıyla, romantik bir akşam yemeği için iyi bir tercih.
MEMOLİ'DEN CORRINNE OTEL'E
Bu noktada, Çukurcuma 49’un oradan Faik Paşa Caddesi’ne kıvrılıverme arzumuzu bastırıyoruz. Zira birkaç adım sonra, restorasyonu dillere destan olan Corinne Otel’le tanışacağız. Bu görkemli bina, Birinci Milli Mimari Dönemi’nin önemli ismi Mimar Kemaleddin Bey’in imzasını taşıyor. 1911-1913 arasında, Evkaf Nezareti’nin siparişiyle 3. Vakıf Han olarak inşa edilmiş. Neo-klasik Osmanlı stilinin en iyi örneklerinden. Bir dönem Osman Yağmurdereli’nin film platosu olarak kullanılmış; 1990’ların meşhur dizisi Yılan Hikayesi’nde ‘Memoli’nin evi, Av Mevsimi’nde Cem Yılmaz’ın evi burada hayat bulmuş…
100'ÜNCÜ YILINDA YENİDEN İŞLEV KAZANDI
3. Vakıf Han’ın otel macerası Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarıldığı 2011’de başlıyor. Bina, iki yıl boyu çağdaş, modern ve lüks bir anlayışla tepeden tırnağa restore edildi. İlk yapılışının tam 100. yılında butik otel olarak açıldı… Adını, yan sokakta yaşadığı sırada Atatürk’le mektuplaşan, milli mücadeleyi desteklediği ortaya çıkınca İngiliz baskısıyla İstanbul’u terk etmek zorunda kalan İtalyan opera sanatçısı Madam Corinne’den alıyor.
5 BİNDEN FAZLA PLAK
Yan komşu müzikseverler için önemli. İstanbul’da plak almak için en iyi adreslerden biri, DeForm Music… Arşivlerinde rock, funk ve soul başta olmak üzere sayısız genre’da 5 bini aşkın plak var. Yüzde 90’ı ikinci el. Fiyatlar 15 TL’den başlıyor, 350 TL’ye kadar çıkabiliyor.
FANFİNFON
İstiklal Caddesi’nin kontrolsüz kaosuyla bugün işimiz olmadığından, Galatasaray Hamamı’nı görünce geri dönelim. Sağ kolda, 1870’de kurulan Galilei Galileo İtalyan Lisesi ile vize işlemleri için akılda kalması gereken Yunanistan Başkonsolosluğu’nu geçelim… Ve 34 numaradaki renkli dükkanın kapısını çalalım: Burası, en çılgın ayakkabıyı bile size elleriyle tasarlayan minik ayakkabı ‘fabrikası’ FanFinFon.
ÇUKURCUMA'NIN SİMGESİ: FAİK PAŞA YOKUŞU
Ve meşhur Faik Paşa Yokuşu, yani Çukurcuma’nın nev’i şahsına münhasır simgesine gelmiş bulunuyoruz… İtalyan tarzı yüksek taş binalarıyla Tophane’ye kıvrılan bu sokağın her köşesinde ayrı bir hikaye akıyor. Tarihsel olanı şöyle: Yoksul bir İtalyan ailenin çocuğu olarak Yunanistan’da doğan Francesco Della Suda, yetim kalınca İstanbul’a yerleştirilir. Mekteb-i Tıbbiye’den 1844’te mezun olur, İstanbul’un ilk eczanelerinden birini, Büyük Eczane’yi (Grand Pharmacie Della Suda) İstiklal Caddesi’ne açar. Zamanla Padişah Abdülaziz’in baş eczacılığına yükselir ve Paşa unvanını alır. Bu sırada da, yokuşun başındaki bir evde oturur.
KİRALAR CAN YAKIYOR
Adını bu ‘kıdemli’ sakininden alan sokakta, bir zamanlar İstanbul’un varlıklı Rum, Ermeni ve Levanten aileleri yaşarmış. Çoğu Galata Kulesi’ni gören, Pazar günleri St. Antuan Kilisesi’nin çan seslerinin yankılandığı o daireler bugün el değiştirip, semtte bir ‘emlak’ meselesi haline gelmiş durumda. ‘Tarihi dokulu’ diye nitelenen dairelerin ederi, sokağın ‘kartpostal’ görünümüyle toplanıp döviz üzerinden beşle çarpılıyor; bu matematik tüm semte yayılarak yeni bir nüfus değişimine yol açıyor… Nurgül Yeşilçay’ın Paramparça dizisinde canlandırdığı Gülseren’in evi de sokağın en ‘taş’ binalarından birinde.
RETRO GÖRÜNÜMLÜ YENİ
Faik Paşa’nın girişinde hemen sağda, sokağa çıkardığı bir kasa Hayat gazozu ve eski bavullarla nostaljik atmosferi pekiştiren, içeride kendi imalatları olan retro görünümlü mobilyalar satan Koçgiri var. Hemen yanında da, bir dükkanında Kasımpaşa’daki atölyesinde yapılan yeni mobilyaları satan, diğerinde klasik anlamda eskiciliği sürdüren Kutlu Antik…
FAİK PAŞA'DAKİ 'EVİMİZ'
Hala öğle yemeği yemediyseniz, Faik Paşa’daki ‘evimiz’e girelim… Yani, Suriye kökenli sahibi Aylin Jabbuolie’nin ev yemeklerinden harikalar yarattığı No:19 Dining’e. Mekân özellikle turistler tarafından beğeniliyor. En tatlı müdavimler ise gece-gündüz kapıdan ayrılmayan iki pofuduk kedi.
'KAFAYI SIYIRANLAR'IN BİT PAZARI
Sırada, Faik Paşa Yokuşu’nun, belki de tüm Çukurcuma’nın en renkli dükkanı var: The Works, Objects of Desire. Sahibi A. Karaca Borar’ın kendi deyimiyle, ‘hafiften kafayı sıyırmış koleksiyonerler için bir bit pazarı’...
1930’larda sahibini kim bilir nerelere taşımış bir protez bacaktan erotik kartpostallara uzanan yüzlerce ‘arzu nesnesi’ var bu dükkanda. Borar, bilinç akışı tekniğinin usta kalemlerinden olan annesi Sevim Burak’ın yöntemiyle toplamış bu eşyaları sanki…
Borar’ın ikinci vitrini ise yıllardır karşı kaldırımdan hiç oynatmadığı 1970 model beyaz Volvo… Fabrika çıkışı haline hiç dokunulmamış olan bu araba, bir arkadaşının 27 yaşındayken kanserden ölen oğluna aitmiş. Faik Paşa fotoğraflarının daimi unsuru olan o araba şimdi satılık. Borar, “Yeni bir hevesle, yeni bir hayata başlasın istiyorum. Umarım değerini bilen biri çıkar” diyor…
KOSTÜM PARTİSİ ZAMANI
Sol çaprazımızda, bir diğer ‘hafiften kafayı sıyıranlar’ mabedi, Pied de Poule var. Kostüm partisine gitme planınız varsa ya da vintage aksesuar ve giysileri kullanıyorsanız, tabelayı gördüğünüz anda zile basın.
KARNINIZ MI ACIKTI?
Tam yokuş aşağı devam edecektik ki, soldaki sokaktan süzülen kahve ve köfte kokusuna, yani Çukurcuma Köftecisi ile Holy Cafe’ye kayıtsız kalamıyoruz… Yokuşun hemen devamında, mahallenin yenilerinden Artisanal Çukur Food Shop da ekşi maya ekmeği ve acukasıyla karnı acıkanların aklını çeliyor...
GRAVÜR VE KURŞUN ASKER
Aslına uygun restorasyonu ve 50 eurodan başlayan odalarıyla turistlerin tercih ettiği Faik Paşa Apartments’ı geçince, Galeri Alfa’nın önünde duralım; hatta içeri girelim. Sokağın en güzel binalarından Fazilet Apartmanı’nın giriş katındaki bu kurum, Osmanlı İmparatorluğu konulu gravür, eski harita ve kurşun asker figürlerinin satışının yanı sıra bu alanlarda profesyonel danışmanlık da veriyor.
EN KARAKTERİSTİK BİNA
Faik Paşa’yı bitirip Bostanbaşı Caddesi’nden sola kıvrılıyoruz. Karşımıza sarı cephesi, kepenkleri ve kapısının üzerindeki Zenovitch Apt. yazısıyla House Hotel çıkıyor. Bina, Karadağlı deniz tüccarı Milos Zenovitch tarafından 1883’te iki apartman olarak yaptırılmış. Zenovitchlerin ailecek yaşadığı apartman, 2010’da aslına uygun biçimde restore edildi.
ATAMADIĞINIZ GİYSİLER VAR MI?
Bu karakteristik binanın iki özgün komşusu var. Biri hemen sağındaki Nefeshane. Burası, kullanmasanız da at(a)madığınız giysilerin değerlendirilmesi amacıyla, “Bencil tüketici tutumunu fark eden eski bir alışveriş tutkunu tarafından hayata geçirilen” bir kurum… Zenovitchlerin diğer komşusu ise tam dokuz nesildir aynı noktada bulunan Cendereci Kuyumculuk…
CEZAYİR SOKAĞI NE ÂLEMDE?
Bir ‘Fransız Sokağı’ vardı peki, hatırladınız mı? Unutmayı tercih ederdiniz belki ama böylesine yakınken son haline bir bakmakta fayda var. Bostanbaşı Caddesi’ndeki merdivenlerden çıkalım Cezayir Sokağı’na… Bugün o ‘proje’den geriye sadece dükkan isimleri kalmış durumda. Pointe Virgule, Blanche, Desir, La Fee gibi isimleri olan kadife sedirli mekânlarda yüksek sesli Türkçe canlı müzik ve nargile var…
BU GALERİYİ KAÇIRMAYIN
Bostanbaşı Caddesi’ne yeniden indiğimizde, sağımızda Galeri Pirosmani’yi göreceğiz. Adını Gürcü halk ressamı Niko Pirosmanişvili’den (Pirosmani) alan galeride, fotoğraf, resim, cam, seramik ve heykel sanatçılarının işleri sergileniyor.
MASUMİYET MÜZESİ, MÜZENİN ÖTESİNDE
Şimdi istikamet, Masumiyet Müzesi. Boğazkesen Caddesi’ne çıkıp bir paralele geçelim; Firuzağa Hamamı tabelasını görünce Çukurcuma Caddesi’ne aşağıdan girelim. Masumiyet Müzesi, bizi sağda bordo binasıyla karşıladı bile. Burası, ‘Orhan Pamuk’un Füsun ile Kemal’in aşkını anlattığı romanın müzesi’ olmanın ötesinde; hayal, kurgu ve gerçek arasındaki çizgiyi bulandırıyor. Romanın örgüsüne bağlı bir biçimde İstanbul’un son 40 yılını anlatan binlerce obje bir arada. Giriş 15 TL, öğrenci bileti 10 TL. Yanınızda roman varsa bedava, çünkü biletiniz içinde…
BU 'TIMARHANE'DE YOK, YOK!
Müzenin tam karşısında, Nevzat Onmuş’un sokaktaki üç ‘tımarhanesi’nden biri var… Pirinç yatak başları, eski halılar ve hatta CHP ile Nazi amblemlerinin yan yana durduğu tarihi belge niteliğindeki bir Sümerbank posterinin arasında kaybolalım… Eski sahiplerinin ‘Hangi Füsünlar, hangi Kemaller’ olduğunu hayal edelim; Onmuş’un satılık olan bu ‘şeyler’in masumiyetine gönderme içeren diğer dükkanı ‘AntikAcı’nın adındaki büyük ‘A’yı da gözden kaçırmayalım…
ÇUKURCUMA'DAKİ AFRİKA
Şimdi biraz Afrika’ya, biraz da Güney Amerika veya Hindistan’a gidiyoruz… “Nasıl yani?” diyenler, hemen sağdaki 3rd Culture’a girmeniz yeter. Fotoğrafçı Emre Rende ile tasarımcı kız kardeşi Zeynep Rende’nin mağazasındaki mobilya, yastık ve portreler, belirli bir Batılı anlayışla sınırlandırılmış kültürel obje fikrine meydan okuyor.
İSTEDİĞİNİZ AHŞAP MOBİLYAYI TASARLATIN!
Hayalinizdeki ahşap mobilyayı hala bulamadınız mı? O zaman biraz ileride sağda kalan Detay Mobilya sizin için biçilmiş kaftan. 130 yıllık geçmişi olan marangozluk atölyesinin sahibi Burak Karamukoğlu, “Yeter ki ağacı seçin ve ölçüleri verin” diyor. Önceki işlerini görebileceğiniz bir katalogları da var.
ENDÜSTRİYEL MOBİLYA ARAYANLAR BURAYA
Ahşap değil de, demir ve endüstriyel mobilya mı arıyordunuz? O zaman sizi, caddenin sonuna yaklaşırken solda kalan Sıfır’a ve hemen altındaki Onsekiz’e alalım. Caz müzik ustası Sadettin Davran ile tasarımcı ortağı Selçuk Arıkan’ın mağazaları, tarihi 1930’lara uzanan endüstriyel dolaplar, masalar ve avizelerin yanı sıra pilot gözlükleri ve pervaneler gibi objeleriyle sizi bekliyor.
'CUMA'DA KAHVE MOLASI
Biraz soluklanma zamanı. Sıfır’ın kapısının açıldığı avluya girelim. Zira, avluya sandalye ve şemsiyelerini atan kafe, yıldızı açıldığı anda parlayan Cuma. Lezzetli yemeklerini tadıp dekorasyonunu görünce, neden popüler olduğunu anlayacaksınız.
MİMAR SİNAN'IN İMZASI
Cuma’da kahvelerimizi yudumlarken, karşımızda Çukurcuma’nın Osmanlı kimliğini yansıtan Muhittin Molla Fenari Cami duruyor. Bu kare planlı ahşap yapı Mimar Sinan’ın eseri. 1541-1547 arasında, Şeyhülislam Fenarizade Muhiddin Mehmed’in (Molla Fenari) isteğiyle inşa edilmiş; bugünkü görünümünü Mart 1823’teki Firuzağa yangınından sonra almış.
LALE DEVRİ'NDEN BUGÜNE
Cami’nin hemen karşısında 1720’de, Lale Devri yıllarında I. Mahmud'un hazinedarlarından Ömer Ağa’nın yaptırdığı çeşme bulunuyor. Vakti zamanında dört cephesi birden açık olan Ömer Ağa Çeşmesi, bugün meydan çeşmesi özelliğini kaybetmiş durumda.
SICACIK KURABİYELER
Ve son durağımız, ‘Çukurcuma Meydan’dan Firuzağa Meydan’a çıkan Taktaki Yokuşu’nun başındaki Jacqueline Cookies. Fırından yeni çıkmış kurabiyelerden kapıp, merdivenlerden yukarıya, başladığımız noktaya dönüyoruz.
CİHANGİR ANTİK
Ağa Hamamı Caddesi No: 7
0 537 410 16 68
ASRİ TURŞUCU
Ağa Hamamı Caddesi No: 9
0212 244 47 24
MAYKO MEZE EVİ
Altıpatlar Sokak, No: 2
0 212 243 67 47
DERVİŞ BABA DELİLER ABDALLAR, MECZUPLAR VE AŞIKLAR KAHVEHANESİ
Altıpatlar Sokak, No: 5D ve 1A
0 539 719 19 59
AMORF ODUN
Ağa Hamamı Sokak, No: 11/A
0 533 269 41 68
MOZK VINTAGE SHOP
Ağa Hamamı Sokak, No: 13
0 212 252 34 99
ÇUKURCUMA’DA BAHAR
Çubukçu Çıkmazı, No 3/A
0 212 244 55 50
BO SAHNE
Ağa Hamamı Sokak: 18/1
0212 251 37 42
PIZZA VEGAS
Liva Sokak, No 18/A
0 212 243 66 10
LEVANTEN
Ağa Hamam Sokak, No: 33
0 212 244 19 65
BABEL CAFE
Turnacıbaşı Caddesi, No:56
0 212 244 26 65
MESELE KİTAPÇISI
Turnacıbaşı Caddesi, No: 54
0 212 251 37 04
GÜNEY ANTİK
Turnacıbaşı Caddesi, No: 57-58
0212 252 58 07
CAN ANTİKA
Turnacıbaşı Caddesi, No: 32/A
AĞA HAMAMI
Turnacıbaşı Caddesi, No: 48
0 212 249 50 27
KELEBEK DEMİR DOĞRAMA ATÖLYESİ
Turnacıbaşı Caddesi
Ağa Külhanı Sokak, No: 7
0 535 624 49 37
ÇUKURCUMA 49
Turnacıbaşı Caddesi, No 49/A
0212 249 00 48
CORINNE OTEL
Turnacıbaşı Caddesi,
Ayhan Işık Sokak, No: 41
0 212 293 94 94
DEFORM MÜZİK
Turnacıbaşı Caddesi No: 45
0212 245 33 37
FANFİNFON
Turnacıbaşı Caddesi No: 34
0 212 245 10 36
KOÇGİRİ
Faik Paşa Yokuşu, No: 2
0 212 244 00 79
KUTLU ANTİK
Faik Paşa Yokuşu, No: 4
NO:19 DINING
Faik Paşa Yokuşu, No: 6
0 212 244 35 13
THE WORKS: OBJECTS OF DESIRE
Faik Paşa Yokuşu, No: 6/1
0 212 252 25 27
PIED DE POULE
Faik Paşa Yokuşu No:19
0 212 245 8116
ÇUKURCUMA KÖFTECİSİ
Hacıoğlu Sokak, No: 1/A
0 212 245 08 33
HOLY KAFE
Hacıoğlu Sokak, No: 1/B
0 212 243 68 69
ARTISANAL ÇUKUR FOOD SHOP
Faik Paşa Yokuşu, No: 37
FAİK PAŞA APARTMENTS
Faik Paşa Yokuşu, No: 41
0 212 244 43 43
GALERİ ALFA
Faik Paşa Yokuşu, No:43/2
0 212 251 16 72
ZENOVITCH APARTMANI
Bostanbaşı Caddesi, No: 19
(House Hotel için: 0 212 252 04 22)
NEFESHANE
Bostanbaşı Caddesi, No: 23
CENDERECİ KUYUMCUSU
Bostanbaşı Caddesi, No: 17
CEZAYİR SOKAĞI
GALERİ PİROSMANİ
Bostanbaşı Caddesi, No: 11
0 212 252 68 12
MASUMİYET MÜZESİ
Çukurcuma Caddesi
Dalgıç Çıkmazı, No:2
0 212 252 97 38
ANTİK ACI
Çukurcuma Caddesi, No: 35
3RD CULTURE
Çukurcuma Caddesi No: 38/2
0 543 732 36 33
DETAY MOBİLYA
Çukurcuma Caddesi, No 47
0 212 243 52 93
SIFIR
Çukurcuma Caddesi No: 49
0 535 776 90 22
CUMA
Çukurcuma Caddesi, No 53
0212 293 20 621
MUHYİDDİN MOLLA FENARİ CAMİ
Çukurcuma Caddesi
ÖMER AĞA ÇEŞMESİ
JACQUELINE COOKIES
Taktaki Yokuşu, No: 18/A
0 212 243 81 58