Kurban bayramı 9 günlük tatilde gidilecek yerler

Ramazan Bayramı’nın rehavetini henüz üzerinden atamayanlar, “Çok kısaydı, hiçbir şey anlamadık” diyenler, neyse ki müjdeli haber, Kurban Bayramı 2018 yılında da 9 günlük bir tatile çıkma imkanı sunacak gibi görünüyor. Bu sene 21 – 24 Ağustos 2018 tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı tatili, arife günü 20 Ağustos Pazartesi’nden itibaren başlıyor ve devamında gelen Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise resmi tatil. Kurban Bayramı tatilinin toplamda 9 gün olacağınaysa kesin gözüyle bakılıyor. Siz şimdiden rotanızı çizin, valizleri hazırlayın, uçak biletinizi alın, konaklayacağınız oteli seçin, geriye bir tek gün saymak kalsın. İşin rota belirleme kısmında fazlasıyla yardımcınız olacak öneriler:

Google Haberlere Abone ol

KAZ DAĞLARI, ÇANAKKALE & BALIKESİR

Ege’nin yemyeşil vahası Kaz Dağları’nda doğayla baş başa bir tatil, hem de 9 gün! Alpler’den sonra dünyada en fazla oksijenin bulunduğu 2. yer olma unvanını gururla taşıyan Kaz Dağları’nda içinize çekeceğiniz oksijen miktarını hesaplamaya kalksak sahiden matematiğimiz yetmez. Alabildiğine yeşil, huzur, manzara, sükunet ve sadece cırcır böcekleriyle yaprak hışırtılarının sesi Kaz Dağları’nda sizi bekliyor!

KAPADOKYA

Hangi ayda olursak olalım, dört mevsim de ayrı bir tat veren cennet köşelerimizden biri de Kapadokya şüphesiz. Özellikle bayram tatillerinde bölgedeki konaklama tesislerinin biraz tuzlu fiyatlarını da popülaritesine verin, inanın oraya gidip eşsiz doğasını seyre dalınca her şeye değdiğini göreceksiniz. Otellerin erken rezervasyon fırsatlarını takip ederek çok daha uygun fiyatlara da otelde yerinizi ayırtmanız mümkün. Kurban Bayramı tatili 9 gün mü değil mi diye cevap aramak yerine risk almaya değer deyip, rezervasyonunuzu yaptırın. Göreme’si, Uçhisar’ı, Avanos’u, birbirinden ilginç müzeleri, meşhur testi kebabı ve gizemli yeraltı mağaraları ile ömür boyu hafızanızdan silinmeyecek bir tatile hazır olun!

OHRİD, MAKEDONYA

Balkanlar dendi mi ya Makedonya ya da Karadağ gelir ilk akla. İkisini de görmediyseniz ilk tercihiniz Makedonya’nın büyülü kenti Ohrid’den yana olsun. Hem vizesiz hem yakın, hele ki tatile çok az bir süre kalmışken vize derdiyle uğraşmayacak olmanız da cabası. Sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu muhteşem bir tatilin kapılarını aralayabilir. Hem Arnavutluk hem de Makedonya’da sınırı olan, ünü her iki ülkeyi de aşmış Ohrid Gölü’nün zengin flora ve faunasını keşfedebilir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edilen Ohrid kentinin ara sokaklarını arşınlayabilirsiniz.

BELGRAD, SIRBİSTAN

Yine vizeden muaf olacağınız, ucuz ve güzel bir yurt dışı rotası daha! Belgrad’a çok uygun fiyatlara uçak bileti bulacağınızın da garantisini veriyoruz çünkü yerli hava yolu şirketleri de dahil olmak üzere sayısız alternatifle karşılaşacaksınız. Mütevazılığın bu kadar yakıştığı bir şehir daha yok desek yeridir Belgrad için. Yeme içme, konaklama, eğlence ve gece hayatı, her yönüyle ziyaretçilerinin bütçesini zorlamadan tatil yapmalarına imkan tanıyan kentin tamamını keşfetmek için 1-2 gün yeterli olacaktır. Geri kalan günler için Schengen vizeniz varsa Avrupa’nın diğer şehirlerini de rotanıza ekleyebilirsiniz. Dünyaca ünlü Nicola Tesla Müzesi’ni gezdikten sonra çarşısındaki salaş mekanlarından birinde soluklanabilir ve Sırp mutfağından seçmeler tadabilirsiniz. Erik rakısı, yani rakija ve cevapcici ikilisinin tadı damaklarınıza tam bir bayram havası estirecek, bizden söylemesi!

FETHİYE, MUĞLA

Bir gidenin bir daha gitmek için can attığı, Alaçatı, Bodrum, Kuşadası muhteşem üçlüsünü doğal güzellikler anlamında sollayan ama bütçe anlamında da bir o kadar ekonomik olan Fethiye, bu yılki Kurban Bayramı tatiliniz için harika bir rota olabilir. Hatta Fethiye tatiliniz için günlerinizi farklı şekilde planlayarak her gün değişik bir bölgede konaklayabilir, sıra dışı deneyimler yaşayabilirsiniz. 1-2 gün Ölüdeniz’i keşfedebilir, Babadağ’da yamaç paraşütü veya bungee jumping yapabilir, ardından 1 gününüzü Ölüdeniz’in hemen yukarısındaki Uzunyurt Köyü olarak da bilinen Faralya’da geçirebilir, daha çok yer görmek için de Köyceğiz, Dalyan, Datça, Göcek, Akyaka, Marmaris gibi Muğla’nın diğer ilçelerini gezebilirsiniz.

BOZCAADA, ÇANAKKALE

Mavi dendi mi Bozcaada, Bozcaada dendi mi mavi. Enfes şaraplarını da unutmamak gerek tabii… E bir de şu meşhur rüzgar güllerini… Hakikaten bir yerle özdeşleşen şeyin bu denli fazla olması burayı farklı kılıyor ya zaten. Deniz yoluyla ulaşabileceğiniz Bozcaada’ya gelir gelmez, ilk günkü halinden hiçbir şey kaybetmemiş, her şeyin yerli yerinde durduğu tarihi Bozcaada Kalesi öyle bir selam veriyor ki siz feribottayken, inince hemen o kaleye gidesiniz geliyor. Kaleyi şöyle bir turladınız, sonrasında hemen aşağısındaki denize nazır kafelerden birinde soluklanın. Sonrasında Bozcaada’nın taş evleri, sokakları, çarşısı, şirin mi şirin mekanları, tarihi yapılarını keşfe çıkın. Ayrıca buradaki otellerin birçoğu butik otel konseptinde olduğu ve orada yaşayan adalılar tarafından işletildiği için evinizin sıcaklığını aramayacağınıza emin olabilirsiniz.

KIBRIS

Pasaport yok, vize yok, sadece kimlikle giriş yapabileceğiniz bir yurt dışı rotası arayışındaysanız eğer Ukrayna, Gürcistan veya Kıbrıs arasından seçim yapmanız gerekecek. Eğlence ve gece hayatında Ukrayna ve Kıbrıs bir adım öne; yeme içme, casino oteller ve ultra lüks oteller de eklenince Kıbrıs bir adım daha öne! Gerçi öyle ya Kıbrısta her tatilcinin isteğine cevap veren bir şey bulmak mümkün. Tek dikkat etmeniz gereken nokta biraz aceleci davranmak olmalı. Otellerin doluluk oranları arttıkça fiyatlar da yükseliyor haliyle. Vize ve pasaport masrafları olmadan, çok çok uygun fiyatlara uçak bileti bulabileceğiniz Kıbrıs için 9 günlük bir tatil planı yapmak isterseniz, her gününüzü farklı bir şehrine ayırma fikrini değerlendirebilirsiniz.

CUNDA ADASI, AYVALIK, BALIKESİR

Sakızlı kahvesi, sakızlı reçeli, sakızlı dondurması, durun, Alaçatı değil, Cunda’dan bahsediyoruz. Lezzet, tarih, kültür, Ege, zeytin ve zeytinyağın hası, salaş balık restoranları, gece stantları dendi mi akla ilk gelen yerdir kendileri. Taş evlerini seyre dalarken bir bakmışsınız daracık sokaklarında kayboluvermişsiniz. Cunda küçük bir ada olduğu için 9 günlük tatil boyunca sadece huzur ve sessizlik isteyenler tatilinin tamamını burada geçirmek isteyebilir, ancak biraz eğlence de olmalı diyenler 1-2 gün Cunda Adası’nda konaklayıp, geri kalan günlerini Ayvalık Kordonu, Şeytan Sofrası, Ayvalık Merkez, Sarımsaklı Plajı’na ayırabilir.

FAS

Bunca “tanıdık sima”dan sonra nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz. Ne tam Avrupalı ne de tam Afrikalı. Siz en iyisi mi “Tropik görünümlü Avrupai Afrika ülkesi” deyin kendisine. Berberi kültürü, Avrupa ve Afrika kültürleri hepsi bir arada düşünsenize bir; çok renkli değil mi? Çöl safarileri, köpüklü naneli çayı, Kızıl Kent Marakeş’i, tıpkı Bozcaada gibi mavinin bin bir tonuna şahit olacağınız Şafşavan’ı (Chefchaouen), modern başkenti Kazablanka’sı ve nicesi sizleri unutamayacağınız bir tatile davet ediyor.

TAYLAND

Şaşırtmaya devam edelim istedik, Uzakdoğu kültürünü merak eden, o coğrafyayı karış karış gezme aşkıyla yanıp tutuşanları da unutmayalım dedik. 9 günlük bir tatil için en ideal rotalardan biri olan Tayland bordo pasaportlu Türk vatandaşlarından vize de istemiyor hem! Bangkok ve Pattaya başta olmak üzere Tayland’ın en popüler noktalarına gezi düzenlemek yerine daha bilinmedik yerlerini keşfetmek isterseniz Kuzey Tayland Bölgesi’ndeki Chiang Mai’yi ziyaret edebilir ve orada yüzyıllardan beri geleneklerini koruyan meşhur uzun boyunlu kadınları yakından görebilir, onlarla sohbet edebilir ve ilginç kabileleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Tüm bu yerleri hakkında daha detaylı blog yazılarına obilet.com-blog’dan ulaşabilir, seyahatlerinizi obilet.com’dan uçak veya otobüs bileti alarak başlatabilirsiniz.

İLANDIR