Seydikemer ve Ezine'de çıkan orman yangınları söndürüldü

Muğla'nın Seydikemer ve Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangınları söndürüldü. İki bölgede de soğutma çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. 

Karaköy Mahallesi'ndeki yangının nedeni henüz belirlenemezken saat 16.00 sıralarında başlayan alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. 

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangını söndürmek için bölgeye 5 helikopter, 34 arazöz, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmalarına bölgede yaşayanlar da destek verdi.

Ekiplerin etkin mücadelesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor.

EZİNE TAVAKLI’DA SON BİR AYIN 10'UNCU YANGINI

Öte yandan Çanakkale'nin Ezine ilçesinde orman yangını başladı.

Tavaklı köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangınına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık ve Bayramiç Orman İşletme Müdürlükleri, Ezine Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, arazöz ve diğer ekipmanlarla müdahale etti. Çalışmalara Ezine ve Geyikli belediyeleri de itfaiye araçlarıyla destek verdi.

Çanakkale Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Her gün yeni bir orman yangını haberiyle içimiz yanıyor. Son derece üzücü bir şekilde Ezine Tavaklı’da son bir ayın 10.yangını ile karşı karşıyayız bugün de. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yangının can ve mal kaybı olmadan bir an önce söndürülmesini diliyoruz" denildi.

Geniş bir alana yayılan alevler kontrol altına alınırken yangında 3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.​​​​​​ (HABER MERKEZİ/AA)