Seyit Torun açıkladı: İmamoğlu ve Yavaş mitinge davet edilmedi mi?

Mersin mitingine davet edilmedikleri iddia edilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili Seyit Torun açıklama yaptı: Hiçbir belediye başkanı davet edilmedi, katılmak isteyen katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'deki mitingine İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın davet edilmediği iddialarına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yanıt verdi. 

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan ve iki başkanı davet etmediği gerekçesiyle eleştirilen Seyit Torun iddiayı şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. “Biz bir tek belediye başkanımızı mitinge davet etmedik ki ifadesini kullanan Seyit Torun “Belediye başkanlarımızdan bazıları aradı ve gelmek istediklerini söyledi. Ben de Genel Başkanımızı aradım ve durumu ilettim. Sayın Genel Başkanımız, ‘Eğer o gün işleri yoksa ve gelmek istiyorlarsa burası kendi mitingleri zaten sormalarına gerek yok; ama programı ve önceden planlı etkinliği olanın da gelmesine gerek yok’ dedi. Ben de arayana bu mesajı ilettim. Dileyen geldi, kimseyi davet söz konusu değildi ki” dedi.

Mansur Yavaş da konuyla ilgili olarak “Ben CHP adayı olarak seçilmiş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, kendi mitingime davetle mi gideceğim?” açıklamasını yaptı. 

Yavaş, mitingin yapıldığı tarihte üç ay öncesinden hazırlanmış bulunan Dünya Özürlüler Haftası nedeniyle bir etkinlik olduğunu ve bu etkinliğe katıldığı için mitinge gitmediğini söyledi.  (HABER MERKEZİ)