Sezen Ünlü'yü katleden Anıl Yolum'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İzmir'de Anıl Yolum isimli erkek tarafından hamileyken katledilen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün davasında mahkeme sanık Yolum'a ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde hamile olan 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün, Anıl Yolum tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin açılan davanın 5'inci duruşması İzmir Adliyesi İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Yolum Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları ve öldürülen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü de hazır bulundu. Geçen mayıs ayında görülen davada mütaala veren duruşma savcısı sanık Yolum hakkında “hamile olduğu bilinen kadını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

Bugün görülen duruşmada söz alan Ünlü'nün avukatı, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini ifade ederek, haksız tahrik indirimi almaya çalıştığını söyledi. Duruşmada söz alan sanık Yolum ise pişman olduğunu iddia etti. Ünlü'nün 'kendisine hakaret ettiğini' ve 'ağır tahrik altında cinayeti işlediğini' ileri süren sanık Yolum, bir anlık öfkeye kapıldığını söyledi. Yolum'un ifadesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ise haksız tahrik indirimi talebini reddederek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kadın Meclisleri üyesi kadınlar duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.



'YALNIZCA FAİL DEĞİL İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇIKANLAR DA SORUMLUDUR'

Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, basın açıklaması düzenledi. "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve üzerinde Sezen Ünlü'nün fotoğrafı bulunan “Sessiz kalmıyoruz” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, Ünlü'yü tehdit ederek birlikte yaşamaya zorlayan faili hakkında etkin soruşturma yürütülseydi Ünlü'nün bugün hayatta olabileceğini belirtti. Ünlü'nün karnındaki bebeği ile birlikte öldürüldüğünü söyleyen kadınlar, "Ne kıskançlık ne de herhangi bir bahane şiddeti ve cinayeti meşrulaştırmaya geçerli bir sebep olamaz. Sezen'in ölümünden yalnızca fail sorumlu değil. Sezen'in ölümünden İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar, 6284'ü uygulamayanlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na kapatma davası açanlar da sorumludur” dedi. (DUVAR)