Sezgin Tanrıkulu: Erdoğan, Diyarbakır için bir şey ifade etmedi

Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini değerlendiren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Diyarbakır’da 31 Mart'ta ne olacağı aşağı yukarı belli, 1 Nisan daha çok merak ediliyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingini değerlendirdi. Dağkapı Meydanı'nda açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, "Diyarbakır’da 31 Mart değil, 1 Nisan merak ediliyor" dedi.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan’ın konuşmasını takip ettim. Diyarbakır’da seçimler çok fazla merak edilmiyor. Diyarbakır’da ayın 31'inde ne olacağı aşağı yukarı belli. Diyarbakır’da ayın 1'i daha çok merak ediliyor.”

Tanrıkulu, "Ayın 1'inden sonra Diyarbakır'da yerel yönetimlere kayyım atanacak mı? Yeni bir süreç başlayacak mı? Erdoğan’ın güvenlik politikaları dışında çözüm eksenli bir mesajı olacak mı olmayacak mı?" diye sordu.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Bu beklentinin bugün itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi bakımından bir şey ifade etmediğine ben tanık oldum. Bu beklentinin boş olduğunu bir kez daha gördüm. Sayın Erdoğan Diyarbakır'da Diyarbakır için bir şey ifade etmedi. Türkiye’de Kürtler için de bir şey ifade etmedi. Yine İstanbul’u söyledi. Ancak Kürt meselesine dönük bir şey ifade etmedi. Diyarbakır için de bir şey ifade etmedi."