Sezon açıldı: Hangi balık, hangi ayda yenir?
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte hangi balığın hangi ayda yeneceği de merak konusu oldu.
DUVAR - Türkiye'de 15 Nisan'da başlayan balık av yasağı 1 Eylül'de sona erdi. Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar ilk mezatlarını yaptı.
Tezgahlarda bol miktarda palamut yer alırken; hamsi, istavrit gibi talep gören balık çeşitlerinin fiyatları da düştü.
Balık sezonunun açılmasıyla hangi balığın hangi mevsimde yeneceği de merak konusu oldu.
Habertürk'ün aktardığına göre bazı deniz ürünlerinin yenmesi için en uygun aylar şöyle:
AHTAPOT
En lezzetli olduğu aylar:
Kasım, aralık, ocak, şubat, mart, nisan
BARBUN
En lezzetli olduğu aylar:
Ağustos, eylül, ekim, kasım
ÇİPURA
En lezzetli olduğu aylar:
Ağustos, eylül, ekim