SGDF davasında verilen tahliye hakimin ‘iyi niyet’ göstergesiymiş

SGDF davasında tutuklu yargılanan Yaren Tuncer ve Okan Danacı’nın tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) 12 Mart’ta düzenlenen operasyonda SGDF Eş Başkanı Yaren Tuncer ve Okan Danacı ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tuncer ve Danacı’nın tutuklu, 6 kişinin ise tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

TANIK DİNLENMESİ SIRASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Duruşma 14.00’de tanıkların dinlenmesiyle başladı. Ancak tanığın sosyal medya paylaşımlarını mahkeme salonunda anlatması üzerine avukatlar ile mahkeme hakimi arasında tartışma çıktı. Avukatların beyanları sırasında tanık araya girerek konuşmaya devam etti. Duruşmada tanığın araya girerek konuşmasının mahkeme hakimi tarafından engellenmemesi, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ile duruşma hakimi Ersin Öztürk arasında atışmaya neden oldu.

‘BAKAN DA OLSANIZ…’

Tanığın susturulması gerektiğinin belirtmesi üzerine sinirlenen duruşma hakimi Öztürk, milletvekili Çiçek Otlu’nun salondan çıkmasını istedi. Otlu, salondan çıkmayacağını söyledi. Bunun üzerine duruşma hakimi şunları söyledi: “Dokunulmazlık diye bir şey yok. Bakan da olsanız… Sen şu an seyircisin. Duruşmanın düzenini bozamazsın. Hukuk fakültesi okumuşuz. 15 yıllık hakimiz. Biz soruları soruyoruz. Tanığa husumet güderek hakim gibi ‘bir dakika dur’ diyemezsiniz. ‘Ben milletvekiliyim’ diye terbiyesizlik yaptı. Sizden saygı bekliyoruz. Hukuk düzeninde herkes eşittir. Tanık dinleniyor alakalı ve alakasız. Biz zaten iyi niyetimizi göstermişiz. Çoğu kişiyi tahliye etmişiz. Ön yargımız yok. Mahkeme hepimizin mahkemesi.”

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, SGDF Eş Başkanı Yaren Tuncer ve Okan Danacı’nın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme duruşmaya ara vermesinin ardından kararını açıkladı. Mahkeme Taner ve Danacı’nın tahliyesine karar verdi. Duruşma 16 Ocak 2024’e ertelendi.