Sharon Stone: Ne kadar çok kadın sinemacı olursa, o kadar çok erkek fantezisinden kurtuluruz

Sharon Stone, sinemanın üretici tarafındaki kadın nüfusunun artışından mutlu olduğunu belirterek, "Ne kadar çok kadın sinemacı olursa, o kadar çok erkek fantezisinden kurtuluruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Temel İçgüdü" (Basic Instict) filmiyle tanınan oyuncu Sharon Stone, sinemanın üretici tarafındaki kadın nüfusunun artışından çok mutlu olduğunu belirtti. Oyuncu ayrıca erkek sayısının azalmasının, kadınların, sinema aracılığıyla erkeklerin fantezilerini normalleştirmesini de engelleyeceğini düşündüğünü söyledi. 

PlayTuşu'nun aktardığına göre, Stone şu ifadeleri kullandı: 

"Artık kadınlar daha fazla film yazdığı, yönettiği, yapımcılığını üstlendiği, film yapımının giderek daha fazla parçası olduğu için, filmlerin erkek odaklı fantezilerden daha az söz ettiğini düşünüyorum. Aktrislerden erkek fantezisini tasvir etmeleri daha az isteniyor ve eleştirmenlerden de erkek fantezisini gerçekleştirip gerçekleştirmediğimizi söylemeleri daha az isteniyor. Daha çok, ‘İnsan olabilme şartlarını karşılıyor muyuz?’ düşüncesi akıllarındaki kısassa dönüşüyor."

'HOLLYWOOD KADIN DÜŞMANI BİR YER'

Stone sözlerine, "Hollywood, kadın düşmanı bir yer. Patronların tamamı erkek. Para erkeklerin cebinden erkeklerin cebine giriyor. Yazan da yöneten de yapımcılığını üstlenen de. Herkes erkek ve kadınlar altta görüyorlar. Kadın karakter yazıyorlar ama yazdıkları kadın karakterin, gerçek dünyayla, bir kadınla alakası bile olmuyor…" diye devam etti. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)