SHP’nin kurucusundan açıklama

SHP'nin kurucuları arasında yer alan Zülfü Hamit Altın, açıklamalarda bulundu. Altın, “Kılıçdaroğlu’na yapılan ihaneti hazmedemedim” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SHP'nin kurucuları arasında yer alan Zülfü Hamit Altın, “Kılıçdaroğlu’na yapılan ihaneti hazmedemedim” diyerek açıklamalarda bulundu.

'BANA BÖYLE BİR TEKLİF GELDİ...'

12Punto’dan Caner Taşpınar’ın sorularını yanıtlayan Zülfü Hamit Altın, “Kurucular Kurulu’nun fikrini söylemiyorum, sadece şahsi fikrimi söylüyorum; kıymetli Türk siyasi tarihine gelmiş geçmiş en medeni en cefakar en hürmetkar, bütün sağı solu herkesi birbiriyle barıştırmaya çalışan Kılıçdaroğlu’na yapılan ihaneti hazmedemedim. Kılıçdaroğlu’na duyduğum saygı nedeniyle CHP seçmeniydim, partili değildim. Kılıçdaroğlu’na yapılan haksızlığın karşısında bana gelen bir teklif oldu. Ben sanatla uğraşan Türk tiyatro tarihine 7 oyun yazıp kabul ettirmiş, sinemada da tanınan bir oyuncu, yazar ve yönetmenim. Bana böyle bir teklif geldi.

‘BAŞINDA KILIÇDAROĞLU’NU GÖRMEK İSTİYORUM’

Kurucular kurulundan bir arkadaşımız teklifte bulundu. Bana böyle bir teklif geldiğinde, ben de Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşın onu partinin başına mutlaka getirin arkadaşlar dedim. Böyle şahsi bir önerim oldu. Bu da benim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na duyduğum saygı ve sevgiden kaynaklı. Madem ki parti genel başkanımızı bir kenara ittiler, o bir kenara itilecek biri değil, böyle bir oluşum varsa bu beni heyecanlandırır ama onun başında da Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyorum.

‘KURUCULAR KURULUNUN YAPACAĞI AÇIKLAMAYI BEKLEMEK GEREKİYOR’

Benim Kılıçdaroğlu ile görüşmem olmadı. Ben ayrıca hapiste esir gibi tutulan Selahattin Demirtaş’ın da Kılıçdaroğlu’nun yanında başkan olmasını isterim. Hayır, onunla (Kılıçdaroğlu) ile görüşmem olmadı ama onun beyanatlarını izledim. Bülent Kerimoğlu’nun bizimle hiçbir alakası yok. Sadece saygı duymuştur Bülent Kerimoğlu, biz de onun saygı duymasına saygı duyarız. Onun dışında hiçbir haberinin olmadığını, CHP’de devam edeceğini söylemişti. Onun üzerinde bir algı yaratılmaya çalışılıyor ama öyle değil, alakası yok. Kurucular kurulunun yapacağı açıklamayı beklemek gerekiyor.

‘SHP DELEGE KONGRE ÜYESİYDİM’

Ben eski ilk kurulan SHP döneminde Eyüpsultan ilçesi SHP delege kongre üyesiydim. SHP’de o dönem İnsan Hakları ve Hukuk komisyonundaydım. Ne zaman ki CHP ortak bir şekilde ilk kurulan o kendi seslerini duyurmaya çalışan Kürt milletvekillerine yapılan birtakım haksızlıklara dayanamayarak partiden istifa ettim ve sonra da hiçbir partiye üye olmadım, sadece sanatla ilgilendim.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler SHP kurucu açıklama