Sicilya'da lüks tekne kazası: İki kişinin cansız bedeni bulundu

Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, İtalya açıklarında batan lüks teknedeki kayıp altı kişiden ikisinin cansız bedenlerinin dalgıçlar tarafından bulunduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sicilya adası açıklarında 19 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde batan lüks tekne ve çevresinde devam eden arama çalışmalarında iki kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan, arama çalışmaları hakkında bilgi sahibi bir kaynak, dalgıçların iki kişinin cesedini bulduğu bilgisini verdi. Kaynak, cesedi bulunan kişilerden birisinin 'iri cüsseli bir erkek' olduğunu belirtti. 

56 metrelik Britanya bandıralı Bayesian isimli lüks tekne olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle battığında içinde 22 kişi bulunuyordu. Bu kişilerden 15'i kurtarılırken, bir kişinin hayatını kaybettiği, altı kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı. Kayıp kişilerin 'İngiltere'nin Bill Gates'i' olarak bilinen milyarder girişimci ve iş insanı Mike Lynch, 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch, Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer, eşi Judy Bloomer, avukat Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo olduğu açıklanmıştı. 

'GİRİŞ BÖLÜMLERİNİ KAPATAN MOBİLYALAR ERİŞİMİ ZORLAŞTIRIYOR'

Arama-çalışmaları hakkında bugün bir açıklama yapan İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco’dan dalgıçlar, teknenin enkazının büyük bölümüne ulaşıldığını, ancak kamaralara erişim sağlanamadığını duyurmuştu. İtfaiyeden yapılan açıklamada, giriş bölümlerini kapatan mobilyaların erişimi zorlaştırdığı aktarılarak şu ifadeler kullanılmıştı:

“İtfaiye dalgıçları dün akşam geç saatlerde gerçekleştirdikleri son dalışta batığın içine girmeyi başararak köprünün altındaki bazı odaları inceledi. Çok sayıda engelin varlığı ve erişim geçitlerinin darlığı nedeniyle operasyonlar karmaşıktı.

İtfaiye dalış ekipleri, suyun yüzeyine çıkmadan önce derinlikte 12 dakika kaldı. Batığın içine girebilmek için daha kolay erişim yolları açmak üzere operasyonlar planlanıyor. Kayıp kişilerin bulunduğu varsayılan kamaralara erişim hala zor."

 

(REUTERS)