Sigara içilen odada imza atmayan sağlıkçıya sürgün

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, korona salgını sırasında akciğeri hasar gören Hhemşire Mehmet Ali Aracı’nın görev yeri sigara içilen bir odada imza atmayı reddettiği için değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Covid-19 salgını sırasında akciğeri hasar gören hemşire Mehmet Ali Aracı’nın görev yeri sigara içilen bir odada imza atmayı reddettiği için değiştirildi.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre Aracı, pandeminin başında usulsüz bir görevlendirme sonucu virüse yakalandığını ve uzun bir tedavi süreci geçirdiğini anlattı. İşe döndükten sonra, başhekim yardımcısının personel giriş-çıkış saatlerinin kaydedildiği belgeyi sigara içilen odasında imzalamasını istediğini söyleyen Aracı, kendisinin ise bu durumu kabul etmediğini belirtti. Aracı, “Sigara içilen odada imza atmak istemedim, bunun ardından disiplin soruşturması başlatıldı ve görev yerim değiştirildi” dedi.

Aracı, çalıştığı bölüm değiştirilmesine rağmen haksız tutanaklar aracılığı ile mobbingin de sürdüğünü söyledi.

Yaşanan olayı değerlendiren SES Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak Sevim, “Bazı sağlık idarecileri, hastaneleri kendi babasının çiftliği gibi yönetiyor. Makam odasında sigara içen başhekim yardımcılarının, çalışanları bu odaya zorlamaları kabul edilemez. Hastanelerde sigara içilmesi yasaktır ve bu kurala uymayan idarecilerin davranışları kabul edilemez” diye konuştu.

İddiaları sormak üzere aranan hastane sorumluları ise basına demeç vermeye yetkili kişi olmadığını dile getirip konuya ilişkin bilgi vermedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler hastane pandemi