Silifke ve Gaziaşa'da alevler kontrol altında: 3 ilde 6 yangın sürüyor

Bodrum, Silifke ve Gazipaşa'daki yangınlar kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Manavgat, Gündoğmuş, Marmaris, Köyceğiz ve Milas ve Dersim'de yangınlar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin birçok yerinde devam eden yangınlardan Mersin ve Antalya Gazipaşa ve Muğla Bodrum'dakiler kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınların kontrol altına alındığı noktalarda soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bugün saat 16.40 itibarıyla, Antalya'da 2, Muğla'da 3, Dersim'de 1 yangın sürüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Umurça ve Kumbahçe mahalleleri ile İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları arazözler ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ait 5 TOMA ile yapılıyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde 3 gün önce başlayıp Gülnar ilçesine de sıçrayan orman yangını da kontrol altında. İlçede 29 Temmuz'da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, dün şiddetli rüzgar nedeniyle Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırına yayılıp gece boyunca etkisini sürdürmüştü. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde de 2 gündür devam eden alevler kontrol altına alındı. İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Küçüklü ve İnceğiz mahallerinde 30 Temmuz gecesi 3 farklı noktada çıkan yangına, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi.

PAKDEMİRLE: 107'SİNİ KONTROL ALTINA ALDIK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınının 107’sini kontrol altına aldıklarını açıkladı. Antalya'da büyük hasara neden olan Manavgat'taki yangın ile Gündoğmuş'taki yangın ve Muğla'daki Marmaris, Köyceğiz ve Milas'taki yangınlar devam ediyor. (HABER MERKEZİ)