Silvan Belediyesi'nden 'köpek katliamı' açıklaması: Yaşatıyoruz

Sokak köpeklerinin toplatıldığını duyuran Silvan Belediyesi, tepkiler üzerine haberi kaldırdı. Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen, 'Başıboş köpekler' ifadesinin yanlış olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Silvan Belediyesi sosyal medya hesabından sokakta yaşayan köpeklerin toplandığına dair bir paylaşım yaptı. Gelen tepkilerin ardından belediye, paylaşımları kaldırdı. Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen ise konuya ilişkin Gazete Duvar'a konuştu.

Silvan Belediyesi'nin resmi hesabında yaptığı paylaşımda, "Başıboş gezen köpekler toplandı. İlçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpekleri belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak barınağa yerleştirildi. Belediyemiz ekipleri ilçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpeklerini yurttaşların şikayetleri üzerine uyuşturucu iğne ile vurarak toplamaya devam ediyor. Ekipler tarafından ilçe merkezi genelinde toplanan köpekler barınağa götürüldü. Barınağa yerleştirilen köpekler kısırlaştırılıp, aşıları yapıldı" ifadeleri kullanıldı.

'KISIRLAŞTIRIP, AŞILAYIP, YAŞATIYORUZ'

Paylaşımda kullanılan 'başıboş köpek' ifadesinin yanlış olduğunu belirten Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen, "Büyük bir yanlış anlaşılma oldu. Topladığımız köpekleri barınaklara alıyor, kısırlaştırıyor ve aşılıyoruz. Bütün bu işlemlerin ardından ekiplerimiz köpekleri tekrar yaşam alanına götürüyor. Eğer köpek hasta ise tedavisi yapılıyor ve sağlığa kavuşunca tekrar sokağa dönüyor. Başıboş köpek söylemi yanlıştı, bu yüzden kaldırdık o paylaşımı. Fakat burada her belediyenin yapması gerekeni yapıyoruz. Kısırlaştırıyor, aşılıyor, yaşatıyoruz" diye konuştu.

'YAŞAMI SAVUNACAĞIZ'

Meclis'te kabul edilen 'katliam yasasına' da değinen Esen, "İnsanlar öfkeli, çünkü büyük bir katliam yasası söz konusu. Biz DEM'li belediyeler için böyle bir şey mümkün değil. Biz hayvanlarla iç içe yaşayan bir toplumuz. Buna izin vermeyiz. Barınaklarımız, gezici veteriner ekiplerimiz var. Biz tüm canlıların yaşamasından yanayız ve yaşamı savunacağız" dedi.

'HAYVANLARIN UYUTULMASINA BAŞINDAN BERİ KARŞIYIZ'

Silvan Belediyesi Uzman Veterineri ve Silvan HAYTAP Temsilcisi Ferhat Cemiloğlu da, hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşı olduklarını belirterek "Hayvanlarımız için canlarımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Aşıları ve tedavileri için bizlerde burada hazırız. Bizler belediye olarak hiçbir şekilde hayvanları uyutmayacağız” dedi.

Tedavi, aşılama ve kısırlaştırma için hayvanların getirildiği barınakta hayvanların daha doğal bir ortamda bakılması için genişletme ve peyzaj çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Cemiloğlu, yapılan işlemlerin ardından köpeklerin sağlığına kavuşması için 2-3 gün misafir ettikten sonra tekrardan aldıkları yere bıraktıklarını dile getirdi.