Sinan Ateş’in annesi konuştu: Öldürülmeden önceki sözleri ne oldu?

Sinan Ateş'in aldığı tehditler üzerine bir aile toplantısı yaptığını belirten Saniye Ateş, “Yüzümdeki tedirginliği ve üzüntüyü görünce 'anne üzülme, ben yanlış bir şey yapmadım" dedi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocaklar Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava Ankara'da sürüyor. Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki duruşma salonunda davayı takip edenler arasında bulunan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş 12punto'ya konuştu.

Sinan Ateş'in öldürülmeden önce bir aile toplantısı yaparak aldığı tehditleri anlattığını belirten Saniye Ateş, “Bazı insanların kalemini kırdıklarını, kendisine suikast düzenlemek için kiralık katil aradıklarını bizimle paylaşmıştı. Benim yüzümdeki tedirginliği ve üzüntüyü görünce 'anne üzülme Allah bizimle beraber. Ben yanlış bir şey yapmadım, bana bir şey olmaz' diyerek beni sakinleştirmişti” dedi.

18 aydır büyük bir çöküntü içerisinde olduğunu söyleyen Saniye Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oğlumun yokluğunu kabullenemiyorum. Benim oğlumun herkese faydası vardı. Vatanın milletini seven biriydi. Beni en çok rahatsız eden ise hâlâ oğlumun neden öldürüldüğünü bilmiyorum.”

Mahkeme sürecinin kendisi için zorlu başladığını belirten Saniye Ateş, “Oğlumu benden alanlarla karşı karşıyayım ama onlara bir şey söyleyemiyorum. Oğlumu benden alanlar sık sık mahkeme heyetine bir aileleri ve çocukları olduğunu ve mağdur olduklarını anlattılar. Bunu anlatanlar benim oğlumun çocuklarını ve beni hiç düşünmediler mi bunu anlamıyorum. Madem bir aileleri ve çocukları var keşke bu alçak cinayeti tasarlamadan önce biraz bizim yerimize kendilerini koysalardı.

'OĞLUM SİYASİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTTİ'

Mahkemeden adalet beklediklerini ifade eden Saniye Ateş, oğlunun siyasi bir cinayete kurban gittiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu davada her şey aydınlatılmıştır ve karanlık hiçbir yeri yoktur. Bütün her şey ortadadır. Oğlum siyasi bir cinayeti kurban gitmiştir ve failleri de bellidir. Biz faillerin hikayelerini ve yalanlarını dinlemek istemiyoruz. Devletimizin irade koyup bir an önce adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Artık anne yüreğim dayanmıyor beni anlayabiliyorsunuz değil mi? Kalbim çok acıyor sabahlara kadar uyuyamıyorum sadece adalet bekliyorum.”

 

 

 

(HABER MERKEZİ)