Sinan Ateş’in annesi: Olcay Kılavuz oğluma öğrenciliğinden beri takıktı

Saniye Ateş, oğlunun öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Olcay Kılavuz öğrenciliğinden beri benim oğluma takıktı. İzzet Ulvi’nin Semih Yalçın ve daha başka birileri var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, İlke TV’ye konuştu. Anne Ateş, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un, oğlu Ateş’e öğrenciliğinden beri takık olduğunu söyledi.

Saniye Ateş, Devlet Bahçeli’ye hakkını helal etmediğini belirterek adalet istedi.

‘UYUŞTURUCUYA KARŞI OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’

Sinan Ateş cinayetinde tetikçilerin arkasındaki isimler hala karanlık. Ateş ailesine göre MHP’li isimler Sinan Ateş’in öldürülmesi organizasyonunu yaptı. Bu nedenle de İzzet Ulvi Yönter ve Olcay Kılavuz gibi isimlerin de yargılanmasını istiyor. Sinan Ateş’in annesi, Saniye Ateş oğlunun öldürülmesiyle ilgili “Benim oğlum uyuşturucuya karşı olduğu için öldürüldü” dedi.

‘HALUK TÜRK’ÜN ÇİFTLİĞİNE GİTMİŞLER, BENİ ÖLDÜRTECEKLER’

Oğlunun Ülkü Ocakları Başkanı olmasını istemediğini anlatan Saniye Ateş, şöyle devam etti: “Benim hiç haberim yokken ocak başkanı yaptılar. İstemiyordum. Benim köyüme üç hilali getiren babamdır. Buna rağmen istemiyordum. Sonra Devlet Bahçeli istifa ettirdi. Çok sevindim, o kadar sevindim ki… Bir gün eve geldi, üzerinde çelik yelek vardı. Çok üzüldüm. ‘Haluk Türk’ün çiftliğine gitmişler, beni öldüreceklermiş’ dedi. Olcay Kılavuz öğrenciliğinden beri benim oğluma takıktı. İzzet Ulvi’nin Semih Yalçın ve daha başka birileri var. Oğlumun hakkını helal etmiyorum. Devlet Bahçeli’ye de hakkımı helal etmiyorum. Oğlumun katillerini istiyorum, adalet istiyorum. Başka bir şey istemiyorum.”

‘DEVLET BAHÇELİ’NİN TAKDİRİ’

Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ise Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmasına uzanan süreçten bahsetti: “MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın uzun yıllar danışmanlığını yaptı. Bu sırada, biz evdeydik. Arkadaşları ‘hayırlı olsun’ diye aradı. Annem ‘ne oldu?’ diye sordu. Sinan genel başkan oldu dediler. Sinan bizden bir şey saklamazdı. Her şeyi anlatırdı. Şok olmuştuk. Sinan’ı aradık. Anneme ‘benim de haberim yoktu, olsaydı söylerdim size’ dedi. Devlet Bahçeli’nin takdiriyle olan bir şeydi.”

(HABER MERKEZİ)