Sinan Oğan: Yurt dışı oy sayım işlemlerinde manipülasyon duyumları alıyoruz, ortamı germeyin

Yurt dışı oyların sayımında manipülasyon iddiaları olduğunu belirten Sinan Oğan, "Bir manipülasyon ile bir oldubittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada yurt dışında kullanılan oyların sayımında manipülasyon yapıldığına dair "duyumlar" aldıklarını söyledi. 

"Yurt dışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz" diyen Oğan, "Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor. YSK’yı uyarıyorum. Derhal gerekli tedbirleri alın ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılmasını sağlayın. Ayrıca yurt dışı oylarda yapılacak bir manipülasyon ile bir oldubittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Fox TV canlı yayınında da açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, "Biz ilk gün ne dediysek tamamen aynı noktadayız. Biz dedi ki, bu seçimlerde HDP ve HÜDA PAR kilit olmayacak, bu seçimlerin belirleyeni Türk milliyetçileri olacak. Biz dedik ki, bu seçimler ikinci tura kalacak ve ikinci turda da yüksek bir oranla ittifaklardan birisi alacak. Bizim istediğimiz noktadayız şu an ve bizim değerlendirmemiz Türk milletinin ve devletinin ali menfaatleri çerçevesindedir. Bununla ilgili biz biraz beklentilerimizin altında kaldık. Normalde en az yüzde 11-12'lik bir beklentimiz vardı" diye konuştu.

Gazeteci Murat Yetkin'in ikinci turda kararlarının ne olacağına dair sorusu üzerine Sinan Oğan, "Öncelikle bizim bugün yaptığımız tüm açıklamaların bugünkü seçim sonucuna doğrudan etkisi oldu. Çünkü bir korsan balkon konuşması girişimi seziyordum, uyardım, dedim ki gerek yok buna. Türk milletinin iradesine saygı duymak lazım" dedi. 

"Bizim şartlarımızın bu birtakım çevrelerin son 3 gündür linç ettiği gibi koltuk pazarlığı olmadığını herkes biliyor aslında. Çünkü biz ilkeler bazında siyaset yapan insanlarız. Biz dün ne diyorsak bugün de aynısını diyoruz. Bu ilkelerin başında Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 66'ncı maddesi, Türklük tanımının değiştirilmesine dönük girişimler vardı, ayrıca FETÖ, PKK, Hizbullah gibi terör örgütleriyle mücadele, sığınmacıların geri gönderilmesi gibi hem benim hem Sayın Ümit Özdağ'ın ifade ettiği ön şartlar var. Bu şartlar olmazsa biz şu veya bu koltuk için masaya oturacak insanlar değiliz. Bu koltuklar bize çok önceden de teklif edildi, biz elimizin tersiyle hepsini reddettik. O çerçevede bizim istişarelimiz olacak. ATA İttifakı'nın ve bize oy verenlerle istişare edeceğiz. Şu ana şuraya ya da buraya yakınız deme şansımız yok." (HABER MERKEZİ)