Sinema emekçilerinden 77. Cannes Film Festivali'nin açılışında eylem

77. Cannes Film Festivali'nin açılışında sinema sektörü emekçileri eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 77'nci kez düzenlenen Cannes Film Festivali dün yapılan açılış seremonisiyle başladı. Ünlülerin kırmızı halıda yürüdüğü sırada, sinema emekçilerinden oluşan Film Festivallerinin Güvencesiz Çalışanları Kolektifi (Le Collectif des précaires des festivals de cinéma) üyeleri, Festival Sarayı'nın çatısına çıkarak 'Sous les écrans la dèche' (Ekranların altında sefalet var) sloganının yazılı olduğu bir pankart açtı. 

Deadline'ın aktardığı habere göre, emekçilerden oluşan yaklaşık 20 kişilik grup da festival kalabalığının dikkatini çekmek için ıslık çalarak sloganlar attı. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi için eyleme giden sinema emekçilerine polis müdahalede bulundu.

Festivalin açılışından bir hafta önce "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi, hem festival çalışanlarını hem de diğer sinema çalışanlarını kapsayan "etkinliği sekteye uğratabilecek" grev çağrısında bulunmuştu.

Film festivalleri için sözleşmeli olarak çalışan işçiler ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)