'Ütopya' kısa film oldu

Katadrom Kültür - Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Changing Perspectives / Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali’, 10 – 16 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul'da…

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Geçtiğimiz yıllarda, 'Yabancı', 'Kimlikler', 'Sınır' gibi temalara odaklanan festivalin bu yılki teması 'Ütopya'… Bu yıl 5’inci senesini kutlayan festivalin özelliklerinden biri dünyanın 'take-a-way' özelliğine sahip tek festivali olması… Bugüne kadar Sofya, Berlin, Kopenhag, Oldenburg, Talin ve Madrid, Leipzig ve Yogyakarta gibi birçok şehirde sinemaseverlerle buluşan ve uluslararası ağı her yıl gittikçe büyüyen festival, İstanbul’dan sonra özel seçkilerle Berlin ve São Paulo'da devam edecek.

FESTİVALİN ODAĞINDA 'ÜTOPYA' VAR

Her yıl ulusal ve uluslararası gündemin içinden sosyal bir meseleye odaklanan festivalin 2017 teması Türkiye ve dünyada gerçekleşen olumsuzlara bir tepki olması için ütopya olarak belirlendi. Film programı ve yan etkinlikleriyle ütopya konusuna odaklanan festivalin amacı, izleyicileri hayal kurmaya ve hayalleri hatırlamaya yönlendirmek...

100’ün üzerinde kısa filmin gösterileceği festivalde filmler; hayallere ve düşlenene odaklanan Ütopya, kültürel görüş ve yaşam farklılıkların ortaya konduğu Kültürel Bakış, değişimin kendisine, düşüncesine ve pratiklerine yoğunlaşan Değişim Deneyimi, komedi filmlerinin yer aldığı Gülünç, kadın öykülerini ve deneyimlerini anlatan Mor Portreler, ayrımcılığa karşı Şemsiye, çocuklara dair filmlerin yer aldığı Kaleydoskop ve geçmiş ve nostaljiye odaklanan Çok Uzak Çok Yakın gibi bölüm başlıkları altında izleyiciyle buluşacak.

EV SAHİBİ 'SALT GALATA'

SALT Galata oditoryumunda gösterilecek olan filmler ücretsiz izlenebilecek. Festivalle ilgili detaylı bilgilere, festivalin resmi web sayfası www.icpsff.com ya da www.katadromart.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

KATADROM NEDİR?

Katadrom Kültür - Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği bir grup aktivist, sanatçı, organizatör, film yapımcısı, tasarımcı, çevirmen, fotoğrafçı, akademisyen ve öğrenci tarafından, ulusal ve uluslararası projeler ve kültür, sanat ve sosyal politika eğitimi etkinlikleri organize etme amacıyla kurulan, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon… Dernek bugüne kadar değişim öğrencileri ve İstanbul’da yaşayan yabancılar için düzenlediği fotoğraf, radyo, el işi, yazım, dans, dublaj atölyelerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası sinema etkinlikleri, sergiler, seminerler organize etti. Amacı ise, kültürel ve sanatsal yaratıcılık yoluyla kültürel etkileşim ve kaynaşmayı harekete geçirmeyi ve toplumlar arası diyalogu sağlamak…