Ekolojik belgesel filmler Bozcaada'da gösterilecek

Ekolojik Belgesel Film Festivali başlıyor. Festival, kalma ve yeme içme alternatifleri sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nin (BIFED) dördüncüsü, bu yıl 11 – 15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. BIFED bu yıl Çin, Tayvan, Kenya, Avusturya, Hırvatistan, Avustralya ve Şili’den filmlere ev sahipliği yapacak olan festivalin programı belli oldu.

Festivalin açılışını İsveç/Almanya/Finlandiya ortak yapımı, yönetmenliğini Joakim Demmer’in yaptığı “Ölü Eşekler Sırtlanlardan Korkmaz” filmi yapacak. Film, Etiyopya hükümetinin ülkenin tarıma elverişli milyonlarca hektar toprağını yabancı yatırımcılara kiralamasını anlatıyor. Hakikatin peşinden giderken, yatırımcılarla, kalkınma bürokratlarıyla, zulmedilen gazetecilerle, mücadele eden çevrecilerle ve topraklarından mahrum bırakılmış, tahliye edilmiş çiftçilerle tanışıyoruz.

Festival’de yarışacak bazı filmler ise şöyle: Eduardo Quiroz’dan "İlkel Kaplumbağa", İtalya’dan Rossella Anitori’nin yönetmenliğini yaptığı "Arıların Zamanı", Nicolas Richat ve Nico Muzi’den "Görünmez Sınır", Türkiye’den Mert Gökalp’in filmi "Lüfer"...

Festival boyunca Bozcaada’da (yataklar paylaşıldığı durumda) oda fiyatı kişi başı 50 TL olacak. Daha fazla bilgi için festivalin yerel yönetim sorumlusu Berna Yurdusev ile mail yoluyla iletişime geçilebilir. ([email protected]). Ayrıca festivali destekleyen lokantalarda 10 TL’ye kahvaltı ve 15 TL’ye üç kap yemek yenebilecek.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.