Diyarbakır’da ‘Gezici Kadın Film Günleri’ başlıyor

Diyarbakır'da ‘Gezici Kadın Film Günleri’ düzenleniyor: 13-19 Temmuz arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşları kültür ve sanat çalışmaları ile daha yakından buluşturmak amacıyla “Gezici Kadın Film Günleri” düzenliyor. 10 ilçede açık havada gerçekleştirilecek film günleri kapsamında yönetmenliğini kadınların yaptığı Sibel, Borç, Nefesim Kesilene Kadar ve Güvercin filmlerinin gösterimi yapılacak. 13 Temmuz Cumartesi günü Silvan’da başlayacak olan film günleri, 19 Temmuz Cuma günü Bağlar Koşuyolu Parkı’nda yapılacak gösterimle sona erecek.

Yurttaşlar filmleri, kırsal ilçelerde belediyelerin belirlediği alanlarda, merkezde ise Bağlar ilçesinde Newroz Park ve Koşuyolu Parkı'nda, Sur ilçesinde Benusen Parkı'nda ve Kayapınar ilçesinde Temapark’ta izleyebilecek. Filmler, tüm ilçelerde saat 20.30’da başlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yavuz Akkuzu, kültür ve sanat çalışmalarını ağırlıklı olarak kırsal ilçe ve mahallelerde yaparak buralarda yaşayan yurttaşlara daha çok etkinlik sunmayı hedeflediklerini açıkladı. Diyarbakır’ın en ücra köşesine kültürel çalışmaları aktarmak için çalıştıklarını ifade eden Akkuzu, film, çocuk oyunları, tiyatro, konser ve benzeri etkinlikleri planladıklarını söyledi. Akkuzu, bu kapsamda ilk projelerinin “Gezici Kadın Film Günleri” olduğunu kaydetti. Film seçimlerinde merkezileşmemeye özen gösterdiklerini anlatan Akkuzu, yayınlanacak filmleri Mezopotamya Sinema ve Ortadoğu Film Akademisi ile birlikte yürütülen çalışma sonucu seçtiklerini söyledi.