Hong Kong Uluslararası Film Festivali Ağustos'ta yapılacak

Hong Kong Uluslararası Film Festivali’nin tarihi açıklandı: 18 Ağustos'ta başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - En eski uluslararası film festivallerinden biri olan Hong Kong Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 18-31 Ağustos arasında gerçekleşeceği açıklandı. 24 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, FilmArt ve Hong Kong Asya Film Finansmanı Forumu ile birlikte korona virüsü nedeniyle ertelenmişti.

Film Hafızası’nın haberine göre, Hong Kong Film Festivali’nin direktörü Albert Lee korona virüsünün durumunu yakından izleyerek kamu güvenliği ve festival katılımcılarının refahını sağlamak için önerilen tüm önlemlere uymaya devam edeceğini vurgulayarak, “Dünya çapında yaşanan bu sağlık krizinin giderek normale dönmesi konusunda iyimseriz. Ertelemeden bu yana hazırlıklarımızı durdurmamış olmamızdan memnunum. Hong Kong Uluslararası Film Festivali’ni izleyicilerimize geri getirebiliyor olmamız heyecan verici. Hiçbir şey dünyanın dört bir yanından çok çeşitli filmleri izleme deneyiminin önüne geçemez” dedi.

Festivalin bu yılki onur konuğu Hong Konglu yapımcı, yazar, yönetmen ve aktör Michael Hui olacak. Hong Kong’un Komedi Kralı olarak adlandırılan Hui için Lee, “Michael yaşayan bir efsane. Tıpkı Chaplin, Keaton ve Tati gibi onun ustalığı, Hong Kong sinemasının gerçek bir simgesi haline getiriyor. Komedi sinemasını yeniden tanımlayan mükemmel katkısını takdir etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Festivalin bu yıl seçkisinde yer alan filmler kadrosu 28 Temmuz’da açıklanacak. Biletler de 5 Ağustos’tan itibaren çevrimiçi olarak satışa sunulacak.