Ankara Film Festivali seyircili yapılacak

Salgın dönemi için bir ilk: Ankara Film Festivali, Eylül'de izleyici ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle haziran başından 3-11 Eylül tarihleri arasına ertelenen Ankara Film Festivali seyircili yapılacak. Jürinin de sinema salonunda izleyeceği filmler, salgın dönemi için bir ilk olacak.

Ankara Film Festivali sorumlusu, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol’un aktardığı bilgiye göre, festival filmleri, Ankara seyircisine bütün sağlık önlemleri alınmış olarak üç ayrı kapalı salonda, yarım kapasite ile ve seans araları geniş verilerek gösterilecek.

ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ AÇIKLANDI

Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek olan 31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması finalistleri de açıklandı. Toplam 13 ödülün verileceği, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen film festivali kapsamında en iyi film ödülünü alan filme 50 bin TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü kazanan filme ise 10 bin TL ödül verilecek.

Yarışma filmlerinin jürisi, yönetmen Yeşim Ustaoğlu başkanlığında oyuncu Berkay Ateş, Tuğçe Altuğ, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve sinema yazarı Uğur Vardan’dan oluşuyor.

Festivalde ayrıca gençlere yönelik proje geliştirme yarışması da ilk filmler için yapılacak ve bunun için desteği AB Türkiye Delegasyonu sağlayacak.

YARIŞMA FİLMLERİ

Aşk, Büyü, vs. - Ümit Ünal

Bilmemek - Leyla Yılmaz

Ceviz Ağacı - Faysal Soysal

Kovan - Eylem Kaftan,

Omar ve Biz - Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er

Şair - Mehmet Emin Yıldırım

Topal Şükran’ın Maceraları - Onur Ünlü

Uzak Ülke - Erkan Yazıcı

Uzun Zaman Önce - Cihan Sağlam