Sınır hattında karşılıklı saldırılar: 2 asker yaralandı, İsrail Lübnan'ı vurdu

Lübnan'daki Hizbullah örgütü İsrail'e füze ve İHA'larla saldırılar düzenledi. 2 askerin yaralandığı saldırıların ardından İsrail, Lübnan'ı bombaladı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı/Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, ülkenin kuzeyindeki Yukarı Celile, Batı Celile bölgelerine ve Suriye'den işgal edilen Golan Tepeleri'ne Lübnan'dan 45 roketin atıldığını duyurdu. Hizbullah'ın daha sonra insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı. İsrail de Lübnan'na hava saldırısı düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan Golan Tepelerine yaklaşık 30 roketin atıldığı, hava savunma sisteminin birkaç roketi imha ettiği, diğerlerinin ise açık alanlara düştüğü belirtildi.

Roketler nedeniyle çıkan yangınlara itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, Lübnan'dan Batı Celile bölgesine 10, Yukarı Celile bölgesine ise 5 roket fırlatıldığı kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan ikinci açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah örgütünün, Golan Tepeleri'ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu.

Akşam saatlerinde bir dizi İHA'nın ateşlenmesi üzerine saldırı alarmlarını çaldığı, hava savunma sistemleri önleyici füze ateşlemesine rağmen bazı İHA'ların Zaura bölgesine isabet ettiği aktarıldı. Saldırıda yaralanan 2 İsrail askeri hastaneye kaldırıldı.

Hizbullah ise Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail ordusunun Safed el-Batih bölgesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Zaura bölgesine hava saldırısı düzenlendiklerini açıkladı. Örgütün, Zaura'ya düzenlediği saldırıda askerleri, Demir Kubbe hava savunma sistemlerini hedef aldığını ve isabet ettiğini aktarıldı.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesine hava saldırısı düzenledi.

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberine göre, bölgede güçlü patlamalar yaşandı. Patlama nedeniyle saçılan şarapnellerin çevre köylere ulaştığı aktarıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)