Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Edirne’de koşuldu

Uluslararası 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda erkekler genel klasmanında Mestan Turhan, kadınlar genel klasmanda ise Dilek Atak birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz
EDİRNE - Türkiye Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından düzenlenen Uluslararası 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu farklı il ve ülkelerden katılan 1045 sporcunun katılımıyla Edirne’de yapıldı. Çevre ve Sıfır Atık temasıyla Selimiye Camii’nin önünde başlayan yarışa Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından start verildi. 

Selimiye Cami önünde başlayan Uluslararası 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda sporcular Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar gidip oradan yeniden başlangıç noktasına koşarak yarışı tamamladı. Yarış sonrası dinlenen sporcular müzik eşliğinde eğlenerek renkli görüntüler oluşturdu.

Genel klasman erkeklerdeMestan Turhan 1 saat 8 dakika ile birinci, Bekirhan Karadayı 1 saat 9 dakika ile ikinci, Özgür Işık ise 1 saat 11 dakika ile üçüncü oldu.
Genel klasman kadınlarda Dilan Atak 1 saat 25 dakika ile birinci, Derya Kaya 1 saat 37 dakika ile ikinci, Zeynep Burcu Akbaba ise yarışmayı 1 saat 42 dakikada tamamlayarak üçüncü oldu.

Yarışmaya katılım gösteren her sporcuya sembolik olarak madalya takdim edilirken, yarışmada dereceye giren sporcular için Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda ödül töreni düzenlendi.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, maratona katılan tüm sporcuları kutlarken, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal “Edirne hem sporun hem de kültürün merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

ARKADAŞIYLA BERABER YARIŞTI

Çocukluğunda geçirdiği menenjit sonrası spastik rahatsızlığı bulunan Semra Türel de maratona katılıp farkındalık yarattı. Yarışmada Türel’e destek verip koşuya beraber katılan arkadaşı Ruziye Kabak, hayallerinden bir tanesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Maratona takım elbiseyle koşan Ali Fuat Şimşek, takım elbiseyle katılma amacının Edirne’yi bu şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Şimşek, “Ankara’dan geliyorum. Takım elbise, kravat ve şanlı bayrağımızla 21 kilometre koşup 6. Kez bu şerefe ulaşacağım” diye konuştu.