Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Dünyada durum kızışacak...

Belgrad'da açıklamalarda bulunan Aleksandar Vucic, "Önümüzdeki aylarda Avrupa ve dünyada durumun kızışmasını ve çok ciddi sonuçlarla karşılaşmasını bekliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa ve dünyadaki mevcut durumun ileriki aylarda kızışmasını beklediğini belirtti. Vucic, başkent Belgrad'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, dünyadaki mevcut duruma yönelik açıklamalarda bulundu.

'JEOPOLİTİK KRİZ DÖNEMİ YAŞANIYOR'

AA'nın aktardığına göre, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından en büyük jeopolitik kriz döneminin yaşandığını aktaran Vucic, "Önümüzdeki aylarda Avrupa ve dünyada (mevcut) durumun kızışmasını ve çok ciddi sonuçlarla karşılaşmasını bekliyorum" dedi. Vucic, barışı korumak ve ülkesinde ekonomik büyümeyi sağlamak için işlerini en iyi şekilde yapmakta kararlı olduklarını söyledi.

'SORUNLARI DİYALOGLA ÇÖZMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Sırbistan-Kosova ilişkilerine de değinen Vucic, yarın Brüksel'de bu hususta önemli görüşmeler gerçekleştireceğini kaydetti. Vucic, yapıcı davranmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Sorunları diyalogla çözmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Ülkesinde uçan taksilerin hizmete girmesi adına 5 küresel şirketle görüşmeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Vucic, "İlerlemek isteyen ülkeler için bu bir heves değil, mutlak bir zorunluluktur. Sadece on yıl içinde üzerimizde saatte yirmi bin araba uçacak" diye konuştu.

'ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINDAN SÖZ EDEMEM AMA...'

Vucic, geçtiğimiz günlerde İsviçre'de yayımlanan haftalık dergi Die Weltwoche'ye yaptığı açıklamalarda da, 'üç ya da dört aydan kısa bir süre içinde dünyayı ciddi bir çatışmanın beklediğini' dile getirmişti. Sırp lider, dünya savaşının çıkma ihtimaline ilişkin sorulan soruyu şu ifadelerle yanıtlamıştı:

"Üçüncü dünya savaşından söz edemem ama büyük bir çatışmadan söz ediyorum. Ne kadar uzaktayız? Bundan çok uzakta olmadığımıza inanıyorum. Üç ya da dört aydan fazla değil ve bunun daha önce gerçekleşmesi tehlikesi de var."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler sırbistan vucic kosova