Sırbistan’da mahsur kalan işçiler dört ay sonra döndü: Konsolosluk bilet için senet istedi

Sırbistan’ın Novi Bazar kentine giden ancak çalıştıkları firman paralarını ödemeyince burada mahsur kalan beş işçi dün gece yurda döndü. İşçiler konsoloslukta bilet için senet istendiğini söyledi.

Sırbistan'da mahsur kalan beş işçi, dün gece dönüş yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan’da çalışmaya götürüldükleri firma tarafından mağdur edilen işçiler, Türkiye’ye geldi. İşçiler, Kırşehir Akpınar Aşağı Homurlu Köyü Derneği tarafından alınan uçak biletleri ile dönüş yapabildi.

‘KONSOLOSLUK SENET KARŞILIĞI UÇAK BİLETİ TEKLİF ETTİ’

Kırşehir’den çalışmak için Sırbistan’a giden beş işçinin ücretleri işveren tarafından ödenmemiş, işçiler bu nedenle yaklaşık dört ay Sırbistan’da mahsur kalmıştı. Bu süre içinde vize süreleri bittiği için Sırbistan’da kaçak duruma düşmüşlerdi. Mahsur kalan işçilerden Osman Taşkın, yaptığı açıklamada, Meganik isimli bir Türk firması tarafından Sırbistan’a inşaatta çalışmaya götürüldüklerini belirtti. Taşkın yaşadıklarıyla ilgili olarak, "Bu firma daha sonra bize çalıştığımızın karşılığı hak ediş ücretlerimizi ödemedi. Dönüş için uçak bileti alacak paramız olmadığından dört ay Nova Bazar kentinde mahsur kaldık” dedi.

Taşkın, Nova Bazar’ın Türkiye Konsolosluğu’ndan dönüş bileti için yardım istediklerini ancak kendilerine senet karşılığında uçak bileti alabilecekleri cevabının verildiğini aktardı. Ankara’da bulunan Kırşehir Akpınar Aşağı Homurlu Köyü Derneği tarafından kendilerine alınan uçak bileti ile Türkiye’ye dönebildiklerini ifade etti.