Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın korona virüsünü yendi

Şırnaklı Menica Encü, 120 yaşında korona virüsünü yendi. 15 gün hastanede tedavi gören Encü alkışlarla taburcu edildi.

Menica Encü (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde yaşayan 120 yaşındaki Menica Encü korona virüsünü yenerek hastaneden taburcu oldu. 

12 çocuğu ve 100'den fazla torunu bulunan Encü, testi pozitif çıkınca Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 15 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan Encü, sağlık görevlilerinin alkışlarıyla taburcu edildi.

Sağlık çalışanlarına dua eden Encü şöyle konuştu:

"Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Bana çok iyi baktılar. Bende çok hakları var. Rabb'im onları korusun, onların yanında olsun. Çok yoruldular, ilgilendiler. Ben onlardan memnunum Allah da onlardan memnun olsun." 

Encü'nün 65 yaşındaki gelini Halime Encü "Kayınvalidem genellikle doğal ürünlerle beslenir. Çok iyi bir bakımla da iyileşti. Emeği geçen doktorlardan ve hemşirelerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Pandemi hastanesinde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilim Kehya Akcan da Encü'nün 2 hafta önce nefes darlığı, solunum yetmezliği şikâyeti olduğunu ve mobil ekiplerin yaptığı testle hastaneye getirildiğini belirtti. Hastanın tedaviye olumlu cevap verdiğini aktaran Akcan, taburcu edildiğini ancak bundan sonraki süreçte kendisine daha da dikkat etmesini kendisine ilettiklerini kaydetti. (AA)

 

Etiketler korona virüsü