Şişli Belediye Başkanı Şahan: ‘Amacımız çocukları eşitlemek’

CHP tarafından düzenlenen ‘Eğitim Maratonu’nda konuşan Şişli Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan, eğitimde fırsat eşitliğinin kaybolduğunu söyledi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere dün Ankara Anıt Park’ta halka açık olarak gerçekleşen ‘Eğitim Maratonu’ sona erdi. 

‘Yerel Yönetimlerin Eğitime Destekleri’ konulu oturumda konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Şahan, çoklu krizlerle mücadele ettiklerine vurgu yaparak, “Sosyal demokrat belediyeler olarak, CHP’li belediyelere çok önemli görevler düştüğünü ve eğitimin de bunlardan biri olduğunu biliyoruz” dedi. 

‘EĞİTİMİ, BİR AYRICALIK OLMAKTAN ÇIKARTMALIYIZ’

Merkezi hükümetin krizlerini yerel yönetimler olarak yönetmeye çalıştıklarını aktaran Şahan, “Bazen kreş oluyor bazen yurt oluyor bazen sosyal destek… Pek çok alanda ama esas önemli olan şey şu ki, mevcut siyasal iktidarın çıkarlarını önceleyen bir bakış açısıyla yönettiği alanı, biz sosyal demokrat halkçı belediyeler olarak toplumsal eşitsel ve vatandaşı eşitleyen bir normda politika üretmek zorundayız ve bunun için çabalıyoruz. Eğitimi sadece imkanı olanların elde ettiği bir ayrıcalık olmaktan çıkartmak zorundayız.” diye konuştu.

‘AMACIMIZ GERÇEKTEN ÇOCUKLARI EŞİTLEMEK’

“Eğitimi 21. yüzyılın gereğine uygun salt bir istihdam projesi olmaktan çıkarıp bir olgu olarak ele almak zorundayız.” diyen Şahan şunları söyledi: “İstanbul’da bugün 100’ün üzerinde kreş var. Yuvam İstanbul var. Biz bugün Şişli’de çok kısa bir sürede 3 tane kreş temelini attık. ‘Yuvam Şişli’ temelini attık. Aynı programla devam ediyoruz, aynı içerikle, aynı söylemle devam ediyoruz. Amacımız gerçekten çocukları eşitlemek. Çünkü çocuklarımızın eğitim homojenleştiği, aynıların aynılarıyla buluştuğu, eğitim gördüğü bir sistemde müşterek olanı yaratmak zorundayız. Ve bir başka görevimiz de başka sosyal politikalarımızla ve başka ürettiğimiz belediye hizmetleriyle farklı olanı eğitimde buluşturmak, birbirinden farklı olanı kamusal alanda temas ettirmek.”

BİZİM SOKAK PROJESİ: 20 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

Şişli Belediye Başkanı Şahan, yerel yönetimlerin eğitimde sadece kreşle ve okulla değil farklı alanlardaki sosyal politikalarla da yönetmesi gerektiğine dikkat çekti. Şişli’de hayata geçirilen “Bizim Sokak” projesinden örnek veren Şahan, “Göreve geldiğimizden bu yana başlattığımız bizim sokak etkinlikleri... Hafta sonları sokağı kapatıyoruz. Bir eğitim programıyla çocuklarımıza buluşturuyoruz. Şimdiye kadar 20 bin bin çocuğa ulaştı. İnsanlar aynı apartmanda oturduğu arkadaşıyla; çocuklarımız arkadaşlarıyla tanıştı. Komşular birbirleriyle tanıştı.  Çocuklar birbirleriyle tanıştı” ifadelerini kullandı.

Eğitimde yönetişim modelini çok önemsediklerini belirten Resul Emrah Şahan, kreş seferberliğinin yanında kentin kendi potansiyellerini eğitim ve kalkınma politikasıyla buluşturmanın önemine değindi.