Şişli Belediye Başkanı Şahan: CHP belediyelerinin en büyük sınavı bu

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, TBMM’den geçen Sokak Hayvanları Yasası’na ilişkin, Bizim en büyük sınavımız, bugün iktidarda olan CHP belediyelerinin en büyük sınavı bu" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Belediyesi ile İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, ‘Sokak Hayvanları Yasası Hakkında Stratejik Eylem ve Risk Azaltma Planı Çalıştayı’nda açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, TBMM’den geçen Sokak Hayvanları Yasası’na ilişkin, başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere belediye başkanlarıyla birlikte çok net bir tutum aldıklarını hatırlattı.

Konunun ortak akılla ele alınması gerektiğine vurgu yapan Şahan, “Ortak akılla bu işi yürütmemiz gerektiğini söyledik. Türkiye çok uzun süredir bu tip konularla ilgili ortak akıldan, konunun kendi aktörlerini masaya çağırarak konuşmaktan yoksun bir yönetim anlayışının bedelini ödüyor her alanda. Yine bir krizle karşı karşıyayız. Bize, yerel yönetime, belediyelerimize çok görev düşüyor. Sistemin toplumda yarattığı yaralara, sistemin mevcut işleyişte yarattığı birçok krize çözüm üretmek zorundayız” dedi.

Sokak Hayvanları Yasası’nın yaşamsal ve yaşam hakkı olmak üzere iki boyutu olduğunu belirten Resul Emrah Şahan, şunları söyledi:

“Bu can dostlarımızla kurduğumuz bir ilişki boyutu var, bir kent boyutu var. Diğer ilçelerle beraber senkronize hareket etmemiz gerekiyor bunun da farkındayım. Bugün, Şişli tek başına bir şey yaptığında, bir şey ifade etmeyeceğinin farkındayım. Dolayısıyla bu iş daha bütüncül politikalarla uygulanması gerekiyor. Zor ve duyarlılığı yüksek bir konuyla ilgili bir araya geldik.  Belki tek sefer olmayacak; birkaç toplantıda bu konunun farklı boyutlarını konuşmamız gerekiyor. Çoklu krizlerle mücadele ediyoruz. Kriz, tek boyutlu bir kriz değil. Bu çoklu krizler kurumları bambaşka bir çıkmaza sokuyor. Türkiye’de kurumların çöktüğü, kurumların çökertildiği, kurumsal aklın çökertildiği bir dönemi yaşıyoruz. Hep beraber el birliğiyle,  aklıselim bir şekilde ayağa kaldırmak zorundayız. Bizim en büyük sınavımız, sosyal demokrat belediyelerin, bugün iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin en büyük sınavı bu. O nedenle bu masalar çok önemli. Gerçek ortak akılla, müşterek olanı, doğru olanı, toplum için doğru olanı bulma zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var. Hepimizin sorumluluğu bu. Bu sadece siyasetin sorumluluğu değil, bu sivil toplumun da sorumluluğu, bu yurttaşın da sorumluluğu…”