Şişli Plak Festivali başlıyor

Feriköy'deki pazar alanında iki gün sürecek festivalde plak stantlarının yanı sıra söyleşiler, imza etkinlikleri, sergiler ve konserler düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Belediyesi'nin bu yıl ilk kez Feriköy Organik Pazarı otopark alanında düzenleyeceği 'Şişli Plak Festivali' 18-19 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalde kurulacak plak stantlarının yanı sıra söyleşiler, sergi ve atölyeler, mezatlar, imza günleri düzenlenecek. Ayrıca Moğollar, Baba Zula, Flört ve Kesmeşeker gibi, albümleri plak formatında da basılan Türk rock müziğinin önemli gruplarının konserleri gerçekleşecek.

MOĞOLLAR, FLÖRT VE BABA ZULA SAHNE ALACAK

18 Eylül Cumartesi günü 13:00’te kapılarını açacak olan festivalin ilk gününde Murat Meriç moderatörlüğünde müzik yazarı ve koleksiyoner Murat Beşer söyleşisi, yine Murat Meriç moderatörlüğünde menajerler Ahmetcan Taşdemir ve Serkan Fidan söyleşileri düzenlenecek. Kesmeşeker ve Moğollar grubu üyeleri albümlerini imzalayacak. Akşam da Moğollar konseri gerçekleşecek.

İkinci günde ise plak kapağı tasarımcısı Betül Atlı ve müzik yazarı Kanat Atkaya söyleşilerinin yanı sıra caz sanatçısı İlham Gencer, Flört ve BaBa Zula hayranları için albümlerini imzalayacak. Akşam saatlerinde ise önce Flört, ardından BaBa Zula müzikseverlerle sahnede buluşacak.

EFSANEVİ PLAK KAPAKLARI SERGİLENECEK

Festivalin ‘Art Zone’ adı verilen sergi alanında Güven Erkin Erkal'ın poster ve afiş koleksiyonundan seçilen eserler sergilenecek. Efsanevi plak kapaklarının yaratıcısı Betül Dengili Atlı’nın tasarımları da festival boyunca Bomontiada’da görülebilecek.

Ayrıca festivale özel 500 adet koleksiyon plağı basılacak. Cemal Reşit Rey’in '10. Yıl Marşı' ve 'Lüküs Hayat' eserlerinin yer aldığı numaralı plaklar koleksiyonerler ile buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)