Şişli’de ilk Kent Lokantası açıldı: Yenileri için çalışmalar sürüyor

Şişli’de ilk kalıcı Kent Lokantası açıldı. Açılışı Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan gerçekleştirdi. Şahan, Şişli’de yeni Kent Lokantaları’nın da açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL – Şişli Belediyesi Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde Kent Lokantası’nı hayata geçirdi. Saat 11.00-16.00 arasında hizmet verecek olan Kent Lokantası’nın açılışını Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan gerçekleştirdi. Açılışa yoğun ilgi gösterenler, Kent Lokantaları’nın çoğaltılmasını isterken, bütün belediyelerden aynı hizmeti beklediklerini belirtti. Kent Lokantası’nda 40 TL’ye dört çeşit yemek yiyenler arasında bulunan emekliler, emekli olarak yaşamanın zorluğuna değinirken, bir kase çorbanın dahi 40 TL’den fazla olduğunu ifade etti.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da gezici Kent Lokantaları’nın Şişli’de yeni şubelerin açılmasına ön ayak hazırladığını uygulamanın çeşitli yerlerde arttırılacağını kaydetti. Şahan, özellikle işsizler, emekliler ve öğrencilerin Kent Lokantaları’na yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Dar gelirli yurttaşlar ve öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği Kent Lokantası, günlük 1.000 kişilik yemek kapasitesine sahip. Şişli Belediyesi’nin 6 personelinin görev yapacağı lokantanın menüsü ve fiyatı İBB’nin Kent Lokantaları'yla aynı olacak. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından kısa sürede ilçenin dört bir yanını gezen gezici kent lokantası ve gezici kent kafe projesini hayata geçirmişti. Gezici kent lokantasının açılışı 29 Mayıs, kent kafenin açılışı ise 8 Temmuz’da gerçekleşti.