Şişli’de ‘mahalle buluşmaları’ başladı

Şişli Belediyesi'nin Şişli’yi ortak akılla buluşturmak ve katılımcı demokrasiyle kentin geleceğini inşa etmek üzere başlattığı ‘Mahalle Buluşmaları’nın ilki gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Mahalle Buluşmaları’nın ilkinde Feriköy, Yayla ve Paşa Mahallesi'nde yaşayanlarla dün akşam bir araya geldi. Feriköy Kent Parkı’nda gerçekleşen Mahalle Buluşması’nda ilk olarak belediye çalışmaları ve projelerine ilişkin memnuniyet testi yapıldı. Mahalle yaşayanlar, görüşlerini cep telefonlarıyla girdikleri uygulamadan paylaştı.

Programda konuşan Resul Emrah Şahan, 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından göreve geldikleri ilk 100 günde 50 projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

 Şahan, “Hesap verebilir, takip edilebilir, vaatlerini vatandaşla yaratan ve takip eden bir başkan olma sözüm vardı, onu tutmam gerekiyor. İlk 100 günde, 50 proje hayata geçirdik. Projelerimizi sizlerin onaylayabileceği ve takip edebileceği zeminlere taşımaya çalışıyoruz. Yaşadığımız krizler, zorluklar acil çözümler üretmemiz gerektiğiyle ilgili uyarı veriyor" diye konuştu. 

Kentsel dönüşümün büyük ve yapısal bir konu olduğunu aktaran Şahan, seferberlik içeren bir  konu olduğuna dikkat çekti.