Şişli'de üç bina yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldı

Şişli Esentepe'de kolonlarında çatlama ve eğilme olduğu gerekçesiyle 6 katlı bina boşaltıldı. Binanın yanında bulunan diğer iki binada yaşayanlar da güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Şişli'de kolonlarında çatlama ve eğilme olduğu gerekçesiyle 6 katlı bina ile bitişiğindeki iki bina boşaltıldı. Polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Şişli Esentepe Kardeşler Caddesi üzerindeki bir binanın kolonlarında akşam saatlerinde çatlama meydana geldi. Binanın kolonlarının patladığını gören bina sakinleri kendilerini dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kolanlarında çatlama ve eğilme meydana gelen bina ile yanındaki iki binanın etrafına güvenlik şeridi çekti. Binaların sakinleri önemli eşyalarını alarak tahliye edildi.

9 BİNA RİSKLİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞ

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayati tehlike arz eden bir durum olmadığını belirterek, "Esentepe Mahallesi Kardeşler Sokak üzerinde bulunuyoruz. Burada bulunan 9 binamız İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından riskli bina olarak değerlendirilmiş. Birkaç gün evvel de özellikle şu ortada gördüğünüz binanın kolonlarında genişleme tespit edilmiş. Tedbir amaçlı bugün hem o bina hem de sağ ve solundaki iki bina boşaltıldı. Yaklaşık 10 ailemiz var. Şu anda hayati tehlike arz eden bir durum yok. Çevre İl Müdürlüğünün de haberi var. Bekliyoruz. Artık rapor sonuçlarına göre gerekirse yıkım, gerekirse güçlendirme yapılacak" diye konuştu.

Türkel, 9 binanın geçmişte, deprem yönetmeliğinden önce yapılan eski binalar olduğunu ifade ederek, "En güzeli bunların yerinde dönüştürülmesi" dedi. (DHA)