Sivas'ta tedbirlere uyulmayan pazar yeri erken kapatıldı

Sivas'ta salgın tedbirlerine uyulmayan bir pazar yeri, kapanış saatinden 1,5 saat önce kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas'ta korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirlerin ihlal edildiği semt pazarı polis tarafından 1,5 saat erken sonlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen genelge kapsamında Sivas’ta 7 ayrı noktada bugün saat 10.00 ile 17.00 arasında pazar kuruldu.

Aydoğan Mahallesi'nde kurulan pazarda önlem ve uyarılara rağmen aşırı yoğunluk oluşturdu. Bunun üzerine polis ekipleri 17.00'ye kadar süresi bulunan pazarı 15.30 itibari ile alışverişe kapattı. Polis ve zabıta megafonuyla uyarılan müşteriler, pazar yerinden çıkmamak için bir süre direndi. Pazarcılar ise sosyal mesafe kurallarına uyulmamasına tepki gösterdi.

Pazarcı Necati Tırnakçı, sosyal mesafe kuralına uyulmadığını belirterek, “Pazarda bizim geçimimiz var. Bunları çöpe döksek yazık değil mi? Sosyal mesafe tek taraflı olmaz. İnsanlar sosyal mesafelerine dikkat etsin ki biz de ekmeğimizi yiyelim. Herkes ekmeğini yesin. Kurallara uyalım ki bizi ekmeğimizden etmesinler" dedi.

Pazara gelen ancak kapatıldığı için eli boş dönen Abdullah Yıldızdağ ise, "Pazara yeni geldim ama kapatılmış. Söylenecek bir şey yok, her şey gözler önünde. İnsanlar kurallara kesinlikle uymuyor" diye konuştu. (SİVAS/DHA)