Siyasilerden TUSAŞ saldırısına tepkiler

Siyasetçiler, Ankara TUSAŞ'ta meydana gelen saldırıya dair açıklamada bulundu. Saldırıyı lanetleyen Özel, "Zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırı için, "Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" açıklamasını yaptı.

'KİMDEN GELİRSE GELSİN LANETLİYORUM'

Saldırıya Diyarbakır ziyareti sırasında tepki gösteren Genel Başkanı Özgür Özel X hesabından şu açıklamayı yaptı: "CHP Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum."

'ZAMANLAMAYI DÜŞÜNMEDEN EDEMİYOR İNSAN'

Diyarbakır'da gazetecilere konuşan Özel, "Bu saldırıyı görünce zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan. 7 Haziran 2015 seçimine birkaç gün kala Diyarbakır'dan başlayan ve 1 Kasım'a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Biz bugün Diyarbakır'da dün Ankara'da Türkiye'nin gündeminden terörün ve şehitlerin çıkması, annelerin nereli olursa olsun Türk de Kürt de olsa, Batı'da da Doğu'da da gözyaşının durması ve artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, huzur içinde yaşayıp refaha kavuşması, yoksulluktan kurtulması, gelecek endişesinden Kürt'ün de Türk'ün de Alevi'nin de Sünni'nin de gençlerinin kurtulması umudundayız" dedi.

ÖMER ÇELİK: MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz'' mesajını paylaştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: BİRLİKTE MÜCADELEDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle: "Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimize kasteden terörü, teröristleri ve onların destekçilerini lanetliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Kenetlenmekten ve el ele vererek teröre ve terör unsurlarına karşı birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yoktur…"

KURTULMUŞ: TERÖRE KARŞI GÜÇLÜ VE TAVİZSİZ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

TBMM Başkanı Numan Kurtuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN: SAVUNMA YETENEKLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Fidan açıklamasında şunları kaydetti:

"Ankara'da, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

MANSUR YAVAŞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" dedi.

EKREM İMMAOĞLU: REHİNELERİN KURTARILMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Ankara TUSAŞ’taki saldırıda şehit ve yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Rehinelerin sağ salim kurtarılması en büyük dileğimiz. Emniyet güçlerimiz terör eyleminin üstesinden gelecektir. Teröre karşı biriz, bütünüz" paylaşımında bulundu.

ALİ BABACAN: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, ''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun’’ dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: ALÇAK TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ise şu tepkiyi verdi: “Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenab-ı Allah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun.”

AHMET DAVUTOĞLU: GEREKEN CEVAP MUTLAKA VERMELİDİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Dvutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle: ''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, teröre ve terörün arkasındaki şer odaklarına gereken cevabı mutlaka vermelidir.''

FATİH ERBAKAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin" dedi.

MUSTAFA DESTİCİ: ASLA BAŞARAMAYACAKLAR

BBP lideri Destici, "Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır" açıklamasında bulundu.

ÖNDER AKSAKAL: ZAMANLAMASI İTİBARIYLA MANİDAR

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aksakal, ”Savunma sanayimizin kalbi olarak kabul ettiğimiz TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Zamanlaması itibarıyla manidar olduğu açıkça ortadadır. Olayda, bu saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah güvenlik güçlerimizi korusun diyorum. Devletimiz güçlüdür, bu melaneti mutlaka bertaraf edecektir. Milletimizin başı sağ olsun” ifadesini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)