Sokak hayvanlarına 1 TL'ye mama

Şile Belediyesi ile Timtaş AŞ’nin birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi ile sokak hayvanları için 1 TL ile çalışan mama otomatları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şile Belediyesi’nce sahipsiz sokak hayvanları için kullanılacak olan mama otomatları Pugedon MamaMatik’ler Timtaş AŞ tarafından üretilerek hizmete sunuldu. Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada Şile Belediyesi ile çok güzel bir projeye imza attıklarını söyledi.

Akay, “Şile ve Ağva’da muhtelif yerlere yerleştirilen otomatlarla sokak hayvanları ile hayvanseverler arasında bir köprü oluşturacağız. MamaMatik’lere hayvanseverlerin atacağı yalnızca 1 TL’lik destek sevimli dostlarımıza mama olarak geri dönecek. Sokakta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için geliştirdiğimiz bu otomatlar atılan her 1 TL karşılığında mama vererek sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlayacak” dedi.

Şile ve Ağva’ da belirli noktalarda bulunan Pugedon MamaMatik’lere hayvanseverlerin attığı 1 TL, alttaki hazneye taze mama dolmasını sağlıyor. Sokak hayvanları güneş enerjisi ile çalışan MamaMatik’lerden günlük besinlerini temin edebiliyorlar. Otomat güneşsiz günlerde içindeki akü ile çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış. Akıllı olarak üretilmiş bu otomatlar ile kaç sokak hayvanının beslendiği de anlık takip edilebiliyor.