Sokak hayvanlarını besleyen anne ve kızına 'komşu' saldırısı

İnegöl'de sokak hayvanlarını besleyen anne ile kızı komşularının saldırısında yaralandı. Ailenin baktığı bir kedi de öldürüldü. 

Fotoğraf: Bursa Su kolektifi / X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokak hayvanlarına 'ötanazi' teklifinin TBMM komisyonunda itirazlara rağmen kabul edilmesine ilişkin tartışmalar sürerken, sokakta hayvana ve hayvanseverlere yönelik şiddet de artarak sürüyor.

Bu şiddetin son örneği Bursa'da meydana geldi.

ETHA'nın haberine göre; İnegöl’de sokak hayvanlarını besleyen bir aile komşularının saldırısına uğradı. Olayda ailenin beslediği bir kedi de katledildi. 

Hayvanseverler de saldırıya uğrayan anne ve kızına destek vermek için İnegöl Devlet Hastanesi'ne gitti. 

Hastane önünde açıklama yapan İnegöl Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şebnem Erkan şunları söyledi: “Henüz yasa tasarısı Meclis’ten geçmemişken, bu tür şeyler yaşamamız bizi çok derinden üzdü.

Sungurpaşa Köyümüzde besleme yapan arkadaşımız ve kızı vardı. Daha önce besleme yaptıkları zaman çeşitli sorunlar yaşadılar. Kendi evlerinin önünde hayvan besledikleri için bir ay önce evleri taşlandı. Büyük ihtimalle kadın oldukları için üzerine gelmişler. 6 kişi saldırmışlar.”

Darp izlerini belgeleyen fotoğrafların da mevcut olduğunu söyleyen Erkan, saldırıda yaralananların yanında olduklarını, davanın da takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

(HABER MERKEZİ)