Sokak ortasında darp: 2 polisten biri tutuklandı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, polisin 'dur' ihtarına uymayan iki kişi, polis tarafından darp edildi. Olay sonrası polislerden biri tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Çan ilçesinde sokak ortasında iki kişiye darp uygulayan iki polisin görüntüleri ortaya çıktı. Çan Kaymakamlığı yetkilileri  iki polisin açığa alındığını ve gözaltı işlemi uygulandığını belirtti. Valilik daha sonra yaptığı açıklamada polislerden birinin tutuklandığını duyurdu.

Olay, dün gece Çan ilçesi Hacı İbrahim Bodur Caddesi üzerinde meydana geldi. Birkaç araca çarparak kaza yapan araç sürücüsü, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Polis ekibi tarafından yakalanan kişilerle polis arasında arbede çıktığı, polise yumruklu saldırı olduğu ileri sürülürken, polis tarafından darbedilen kişilerin görüntüleri ortaya çıktı. Darp sonrası hastaneye giden şüphelilerin vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Çan Kaymakamlığı yetkilileri, iki polisin açığa alındığı ve gözaltında tutulduğu bilgisini paylaştı Polislerin mahkemeye çıkarılacağı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedikleri öğrenildi.

Yetkililer konuyla ilgili olarak “Vatandaşımıza yönelik böyle bir muamele asla kabul edilemez. Söz konusu polisler açığa alındı ve gözaltında tutuluyorlar. Ne olursa olsun, bu davranış polis teşkilatının kabul edeceği bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 

Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "11.06.2024 Salı günü 00:30 sıralarında Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasına karışan ve olay yerinden kaçan şahısların yakalanması sırasında görevli ekiplerimizin yaptığı davranış hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu tutumları nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır.
Çıkarıldıkları mahkemece polis memurlarından biri tutuklanmış diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.