Sokak röportajında Instagram yasağını eleştirdi, tutuklandı

Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan bir kişi kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engeli hakkındaki soru üzerine hükümeti eleştiren kadın tutuklandı.

Sabah saat 10.00'da, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla gözaltına alınan Dilruba Y, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilbura Y. hakkında tutuklu yargılanma kararı verildi.

Dilbura Y, kararın ardından adliyeden cezaevine sevk edildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ: SOPA SALLANDIRILIYOR

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İzmir'de katıldığı sokak röportajındaki hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bir kişinin tutuklanması  kararını eleştirdi. Poyraz şunları söyledi:

"Genç kadının röportaj sırasında sarf ettiği hakaretleri asla onaylamıyoruz. Ancak; Çubuk’ta ana muhalefet liderine yumruk atıp, linç etmeye teşebbüs edenlerin tutuksuz yargılandıkları, Kadına şiddet uygulayanların karakollarda barıştırılıp evlerine gönderildiği, Hayvanları öldürenlerin, eziyet edenlerin serbest kaldıkları bir ülkede; Sokakta gezerken kendisine uzatılan mikrofona konuşan, mesleği hitabet olmayan sade bir vatandaşın duygularını ifade ederken yükselip sarf ettiği hakaretlerden yasal işlem yapmakla yetinmeyip tutuklamak, Hukukun nasıl bir sopa olarak muhaliflerin üzerinde sallandığının ve bunun normalleştirildiğinin açık örneğidir. Hakaret etmeyeceğiz ama yolsuzluklarınızın, yoksulluğumuzun ve keyfi yasaklarınızın karşısında direnmeye devam edeceğiz."

EBUBEKİR ŞAHİN SİNYALİ VERMİŞTİ 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni medya platformlarında "sokak röportajları" veya "vatandaşın görüşü" gibi adlarla yapılan yayınlara ilişkin, "Bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar, görsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren anayasal bir kurum olan RTÜK'ün takibindedir. Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

(SOSYAL MEDYA)