SOL Parti aday listesi: 'Beyaz sayfa için mücadele sürecek'

SOL Parti, aday listesine dair açıklama yaptı: 14 Mayıs’ta “kara” bir sayfayı hep birlikte kapatacağız, “gri” bir sayfa açılacak. Beyaz bir sayfa açmak için ise mücadele devam edecek.    

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SOL Parti, 81 ilde 600 aday gösterdi. Partiden aday listesine dair açıklama yapıldı.

Açıklamada adayların niteliklerine ve demografisine yer verilirken, listenin dörtte birinin gençlerden, üçte birinin ise kadınlardan oluştuğu belirtildi. 32 ilde birinci sırada kadınların olduğu, diplomalı işsiz gençlerin beşte birini oluşturduğu listede deprem dayanışma gönüllüleri ve direnen işçilerin de bulunduğu belirtildi.

Adayların ortak mücadele başlıklarında ücretsiz eğitim ve sağlık, NATO’dan çıkış, doğanın ve toprağın yağmacı şirketlerden arındırılması yer alıyor.

"Nasıl bir ülke istiyorsak öyle adaylarla mücadele edeceğiz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dayanışmanın, paylaşmanın, sevginin, mücadelenin, direnişin, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün Partisi, seçimde de bu değerlerin taşıyıcısı devrimcilerle mücadele edecektir.

Emekçiler, ezilenler, gençler, kadınlar tüm yurtsever halkımız gönül rahatlığıyla bu listelere oy atabilir. Bu oylar yarının mücadelesine umut, dayanışmaya güç, değişime güvencedir.

 

14 Mayıs’ta “kara” bir sayfayı hep birlikte kapatacağız, “gri” bir sayfa açılacak. Beyaz bir sayfa açmak için ise mücadele devam edecek. SOL Parti beyaz bir sayfayı açmak için mücadeleyi büyütecek." (HABER MERKEZİ)

SOL Parti aday listesi...