Sol Parti'den İzmir mitingi: Tek adam rejimine karşı birleşelim

Sol Parti İzmir İl Örgütü, 'tek adam rejimine karşı birleşme çağrısında' bulunarak kamuoyunu yarın Bornova'da düzenleyecekleri mitinge davet etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Sol Parti İzmir İl Örgütü, 13 Kasım günü Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceği "Devrimci, demokratik Cumhuriyet" mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Sol Parti İzmir İl Başkanı Semih Taşcan, 'tek adam rejiminin ülkeyi her alanda krize sürüklediğini' belirterek, ekonominin dikiş tutmadığını ve Türk lirasının tarihin en büyük değer kaybını yaşadığını söyledi.

'KRİZİN FATURASINI HALK ÖDÜYOR'

Yanlış dış politikanın Türkiye’yi Suriye’de Afganistan’da ateş çemberinde tuttuğunu kaydeden Taşcan, 'kayırma, rüşvet, yolsuzluklar ve çetelerle örülü bin bir türlü rezilliğin ise ortalığa saçıldığını' belirtti.

"Bir avuç sömürücü zorba kamu birikimlerine el koyarak derelerimizi, ormanlarımızı kıyılarımızı yağmalayarak saltanat sürüyor" diyen Taşcan, krizin faturasını ise halkın ödediğini söyledi.

'ÜLKEYİ TEK ADAM REJİMİNDEN KURTARMAK İÇİN BİRLEŞELİM"

Ülkeyi 'tek adam rejiminden kurtarmak için' birleşme çağrısında bulunan Taşcan, yarın 15.00'da düzenleyecekleri mitinge tüm kamuoyunu davet etti. Taşcan son olarak şu ifadeleri kullandı: 

"Tek kişinin değil halkın yönettiği bir demokrasi için, kaynakların bir avuç sömürücüye değil, halka aktarıldığı eşit bir ülke için, devlet içindeki tarikat ve cemaatlerin dağıldığı laik bir gelecek için, sömürücü emperyalist tekellerin ABD ve NATO’nun kovulduğu gerçek bir bağımsızlık için, herkese iş, aş ve insanca yaşanabilir bir ücretin güvence altına alındığı, emek egemen bir düzen için, Ege bölgesinde yaşanan çevre kirliliğine karşı, doğanın talan edilmesi ve ranta açılmasına karşı yaşamı savunmak için, Tarımda yaşanan sömürüye karşı, çiftçinin insanca yaşam mücadelesi için, tüm Ege bölgesinden geliyoruz. Trabzon’da ki umudu ve cesareti Ege’ye taşıyoruz, Bornova Meydanı’yla buluşturuyoruz." (DUVAR)